Annons:

Sök

Annons:

Klubbchefen om kritiken som varit:

Andreas Zukiewicz är klubbchef i Vimmerby Hockey. Foto: Simon Henriksson

Klubbchefen om kritiken som varit: "Jämför äpplen och päron"

Viss kritik har förekommit kring att kommunen lägger 5,6 miljoner kronor på de investeringar som krävts för att Vimmerby Hockey skulle kunna spela i Hockeyallsvenskan. Klubbchefen Andreas Zukiewicz har svårt att förstå den kritiken. 

Annons:

Majoriteten, med stöd av Sverigedemokraterna, sa ja till investeringarna i ishallen på 5,6 miljoner kronor. M och KD var emot. Hade det inte blivit ja hade förmodligen Vimmerby Hockey och Vimmerby kommun blivit en riksnyhet.

Då hade nämligen kommunen, som äger anläggningen, satt stopp för spel i landets näst högsta division på annat än sportsliga grunder. 

Viss kritik har förekommit mot kommunens beslut med anledning av den miserabla ekonomin och neddragningar inom bland annat skola och förskola. 

Andras Zukiewicz, klubbchef i Vimmerby Hockey, säger att både han och klubben sett investeringen som en självklarhet.

– Jag har inte tänkt att det ska bli åt något håll. Vi är med och finansierar den ökade kostnaden genom en kraftig hyreshöjning. Det här är en engångskostnad och saker som ändå hade behövts göras. I ärlighetens namn så är kring fem miljoner ingen stor kostnad för det här med den ungdomsverksamhet vi har och det vi gör för invånarna i Vimmerby kommun. Det tycker jag är viktigt, men sedan förstår jag att alla inte tycker ishockey är roligt. Men man ska komma ihåg att mycket folk är engagerade, det kommer mycket folk på matcherna och det finns både en samhällsnytta och ett samhällsintresse i det. 

"Äpplen och päron"

Han tycker också att den debatt som blivit är skev.

– Att ställa en investering i en kommunalt ägd fastighet mot en anställd i skolan, det är att jämföra äpplen och päron. Det är inte samma sak och det här handlar om en investering i en hall som varit åsidosatt i många år. Det är dessutom en engångskostnad. 

Han jämför också med både Nybro och Kalmar där man lagt 60 respektive 250 miljoner från kommunens håll. 

– Vi ligger liksom inte i framkant jämfört med andra. Det ser annorlunda ut i andra kommuner och jag tycker det är lite tråkigt med de negativa vinklingarna som varit på slutet. 

Hade du väntat dig mer eller mindre debatt om det?

– En viss debatt hade man förväntat sig kanske, även om jag inte förstår debatten riktigt. Men det är en annan femma. Folk blir engagerade och vi har ingen lysande ekonomi i kommunen. Jag vill inte ge mig in i den diskussionen, för det är det många andra som gör. 

Hyran höjs

Dialogen med kommunen vill han dock lyfta fram som utmärkt.

– Kommunikationen har varit jättebra hela vägen och det finns inget negativt att säga om dem i den bemärkelsen. 

Vimmerby Hockey får, parallellt med investeringen, en höjd hyra med 45 procent. Den går från 440 000 kronor om året till 640 000 kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: