Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Hockey vann den hockeyallsvenska premiären mot Nybro efter straffar. Foto: Ossian Mathiasson

"Piva" nöjd med segern trots bökig start: "Ett steg till i vår utveckling"

Vimmerby Hockey fick en märklig start på matchen. Både Anton Carlsson och William Alftberg fick kasta in sina handdukar direkt. Ändå vann VH premiären i Hockeyallsvenskan efter straffar.
– Vi gör rätt värderingar och jag är nöjd med helheten, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Den historiska premiären i VBO Arena började inte alls som Vimmerby hoppats på. Anton Carlsson och William Alftberg hann bara göra ett par byten. Sedan fick de lämna isen. Anton Carlsson skadade en axel och även William Alftberg drabbades av en skada. 

Vad kunde tränaren Peter "Piva" Johansson inte säga direkt efteråt. 

– Vi får en stökig start när vi tappar en back och en forward redan i de allra första bytena. När vi hämtat oss från det och kommit in i med vilka vi ska spela, så hanterar vi det på ett bra sätt tycker jag, säger han.

Vad hände med Alftberg?

– Han gjorde bara ett byte och jag upplevde det knappt själv. Han var nästan inte inne på isen, så jag vet inte vad som hände honom. 

"Gör jobbet"

Efter det hittade Vimmerby mer rätt och Oskar Hassel spräckte målnollan och gjorde det historiska premiärmålet efter drygt tolv minuters spel. Glädjen blev dock riktigt kort. Nybro utjämnade strax därefter och tog också ledningen i den andra akten. 

Två snabba och överraskande mål från Hampus Eriksson och Carl Sjöberg gjorde att Vimmerby var i ledning med 13 minuter kvar av matchen. Alex Ciernik, Nybros värvning från Västervik, pangsköt 3-3 och matchen gick till förlängning.

Efter en mållös övertid och utvisningstät sådan för hemmalaget avgjorde lagkaptenen Jakob Karlsson på straffar. Vimmerby tog två poäng direkt när Hockeyallsvenskan inleddes.

– Vi gör en jäkligt bra match och tar ett steg till i vår utveckling. Det är starkt att komma tillbaka från 1-2-underläge, vända det och tugga på i 60 minuter. Vi gör jobbet och det måste vi göra varje dag, säger "Piva". 

Vad är du mest nöjd över?

– Det är det – helheten. Vi måste vara bra alla fyra kedjor.

Fick sitt kvitto

Matchen var bökig och stökig ansåg hemmatränaren och han hade svårt att göra någon djupare analys strax inpå slutsignalen. 

– Men jag är nöjd med helheten. Vi har rätt värderingar och det har vi tjatat om.

Vad betyder det att få den här starten med två poäng i premiären?

– Det är bra, bättre än att inte få några alls. Det viktigaste var att få ett kvitto på att vi kan spela här i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: