Annons:

Sök

Annons:

Sylvegård föll i återkomsten:

Hampus Sylvegård lämnade Vimmerby till förmån för Nybro inför årets säsong och förlorade på straffar i återkomsten. Hans tidigare lagkapten Jakob Karlsson klev fram som hjälte i straffläggningen. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård föll i återkomsten: "Kommer inte upp på den nivå vi vill hålla"

I våras tog Hampus Sylvegård upp Vimmerby Hockey i allsvenskan. I dag var tidigare VH-tränaren tillbaka på sin gamla arbetsplats och föll med sitt nya lag Nybro Vikings. 

Annons:

Hampus Sylvegård coachade Vimmerby Hockey i två säsonger och avslutade sejouren med en sensationell uppflyttning till Hockeyallsvenskan. Malmösonen valde efter säsongens slut att tacka för sig och kliva in som assisterande tränaren till meriterade Tommy Samuelsson i Nybro Vikings.

Att det blev en premiär mellan just Vimmerby och Nybro gjorde det extra speciellt för Sylvegård som tog plats i sitt gamla hemmabås. 

– Det var trevligt att komma hit och trevligt att träffa massa människor som man har spenderat tid med, säger Hampus Sylvegård och fortsätter:

– Det var kul att vara tillbaka i det båset, där känner jag mig trygg. Det var kul att komma hit, men det är såklart en bitter smak efter matchen. 

"Slarvigt i spelet"

Vimmerby vann med 4–3 efter straffar sedan Jakob Karlsson avgjort med en läcker straff. Sylvegård var besviken på lagets insats. 

– Jag tycker inte att vi gör en bra prestation. Det är slarvigt i spelet med puck och i noggrannheten. Vi kommer inte upp på den nivå vi vill hålla. Special teams är för dåligt från vår sida i dag, framför allt powerplay där vi har chanser till att avgöra under ordinarie tid och i övertiden. Jag tycker att vi kunde fått ut mer i dag, säger Sylvegård. 

Nybro Vikings var otroligt nära att avgöra premiärmatchen i förlängningen. 

– Vi ger oss själva att göra mål i vårt powerplay i övertidsspelet. Endre (Claes) gör någon bra räddning, men jag tycker att vi måste trycka dit dem. Det gör vi inte riktigt i dag och det tycker jag summerar matchen. På det stora hela är Vimmerby bättre än oss sett över 65 minuter. 

Vad säger du om Vimmerbys insats?

– Det var som jag förväntade mig. Jag förväntade mig att de skulle gå ut och köra hårt och de är skickliga på att flytta på pucken och är jobbig att möta på det sättet. 

"Matchens momentum är tydligare"

Sylvegård gjorde därmed sin första match som hockeyallsvensk tränare. 

– Det var som jag förväntade mig. Bra kvalité. Det som är skillnaden mellan Hockeyallsvenskan och Hockeyettan är att matchens momentum är tydligare. Det är oftast ett lag som för spelet lite längre stunder och ett lag som måste försvara sig. Det är då någonstans man måste spela enkelt och ansvarsfullt och det gjorde vi inte fullt ut i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: