Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VSGF:s drömvärvning på väg bort – får tryout med dansk klubb

Martin Pärna erbjuds troyout-kontrakt med en dansk klubb och ser ut att lämna Virserums SGF. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VSGF:s drömvärvning på väg bort – får tryout med dansk klubb

Martin Pärnas övergång från Vimmerby Hockey till Virserums SGF slog ner som en bomb i somras. Nu talar mycket för att VSGF snuvas på drömförstärkningen. Pärna har nämligen blivit erbjuden ett tryout-kontrakt med danska klubben Frederikshavn. 

Annons:

Martin Pärna var med och förde upp Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan i våras och var en av spelarna som inte fick följa med upp i landets nästa högsta serie. 

Den poängstarke forwarden skrev i somras på ett kontrakt som spelande assisterande tränare i division 3-laget Virserums SGF. Nu löper klubben stor risk för att de inte får nyttja honom i vinter. 

"Kan bli en bra match"

Danska klubben Frederikshavn har plockat in honom på ett tryout-kontrakt inför den kommande veckans tre matcher mot Herning, Herlev och Esbjerg. Martin Pärna har anlänt till Frederikshavn och tränar med sitt nya lag i dag. 

”Det har alltid varit vår plan att vi velat stärka oss. Vi har fått möjligheten att ta in Martin Pärna i veckan där vi måste titta på varandra. ”Fredda” (Fredrik Johansson) känner honom sedan tidigare, och han tror att det kan bli en bra match, säger sportchefen Kasper Kristensen.

Huvudtränaren Fredrik Johansson ser fram emot att återigen arbeta tillsammans med Martin Pärna. 

– Vi har tittat på några olika alternativ, och har nu lyckats få Martin till Frederikshavn. Han har väntat på rätt lag och efter några bra samtal var han redo att ansluta sig till White Hawks. Han är en snabb forward och har en känsla för var målet är. Samtidigt har han en bra teknik, kan användas i kraftspelet, och dessutom är han en bra kille. Jag har haft Martin i ett antal år och känner honom oerhört väl. Jag är säker på att han lätt kommer att passa in i vår grupp”, säger Fredrik Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: