Annons:

Sök

Annons:

Blandade känslor för VSGF-tränaren:

Martin Pärna värvades till Virserum från Vimmerby i somras. VSGF-tränaren Wictor Holmberg är inte förvånad över utlandsintresset för Pärna. Foto: Pressbild

Blandade känslor för VSGF-tränaren: "Självklart inte kul"

Det är med blandade känslor som Virserums SGF:s tränare Wictor Holmberg förhåller sig till det faktum att hans supervärvning Martin Pärna från Vimmerby kan komma att lämna klubben.
– Självklart är det inte kul, men samtidigt blir jag väl inte helt förvånad, säger han.

Annons:

I somras slog hockeybomben ner. Vimmerby Hockeys poängspelare Martin Pärna, som inte fick förlängt kontrakt med VH när laget tog klivet upp i Hockeyallsvenskan, kritade i stället på för division 3-laget Virserums SGF som spelare och assisterande tränare.

Men som vi kunde berätta tidigare i dag kan drömvärvningen nu gå i stöpet, då 30-åringen denna vecka ska spela tre matcher på ett tryout-kontrakt med danska Fredrikshavn White Hawks.

"Inte helt förvånad"

Det är med blandade känslor som VSGF:s tränare Wictor Holmberg, vars lag spelar seriepremiär kommande helg, förhåller sig till den uppkomna situationen.

– I sitt kontrakt med oss har Martin en klausul som ger honom möjlighet att lämna om en utländsk klubb dyker upp. Självklart är det inte kul, men samtidigt blir jag väl inte helt förvånad. Martin är en otroligt skicklig spelare, så det är klart att andra klubbar är intresserade, säger Holmberg.

– Självklart hoppades jag att han skulle bli kvar hos oss, och så kan det ju faktiskt fortfarande bli – inget är klart ännu. Martin har säkert vissa krav för att packa och flytta till Danmark, han har ju hus, barn och sambo i Vimmerby.

Vad har du sagt till Martin?

– Jag sa till honom att det finns en anledning till att den där out-klausulen finns i hans kontrakt och att han ska ta chansen när han får den. Martin håller sådan hög klass att han självklart vill spela professionell hockey. Jag hoppas givetvis att det går bra för honom under veckan i Danmark, men samtidigt vill jag så klart ha hem honom.

När förväntar du dig att få besked?

– Efter den sista av hans tre matcher antar jag att det kommer gå ganska snabbt, så det handlar inte om så många dagar.

Hur kommer ni att agera om Martin hamnar i Fredrikshavn?

– Vi har en del krokar ute och har faktiskt en ersättare som sitter redo. Även han håller väldigt hög kvalitet, jag skulle säga att han är på samma nivå som Pärna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: