Annons:

Sök

Annons:

Kaptenen inför Östersund:

Jakob Karlsson vill se ett helt annat Vimmerby borta mot Östersund. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen inför Östersund: "Var liksom inte närvarande"

Tung förlust mot Kalmar. Kanske några få timmars sömn. I den nya hockeyallsvenska verkligheten finns ingen tid att spilla för Vimmerby Hockey. Redan vid 07.00 på torsdagsmorgonen gick bussen mot Östersund.
– Det är skönt att snabbt spela igen. Det går liksom inte att vara för knäckt då, säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det blev två tunga premiärpoäng i länsderbyt mot Nybro Vikings i fredags. Vimmerby Hockey kunde inte alls följa upp den insatsen hemma mot Kalmar HC på onsdagskvällen.

Säsongens andra länsderby slutade 1-4 och Vimmerby var, trots 1-0-ledning, aldrig nära att hota.

– Det var väldigt svagt rakt över. Vi hängde inte alls med och följde inte det vi pratat om. Vi var liksom inte närvarande. Det känns som att vi inte förstod kravbilden som vi måste ha på oss själva i den här serien. Samtidigt gjorde Kalmar en riktigt bra match med hög fart och positionsbyten och vi klarade inte av det i går, säger VH-kaptenen Jakob Karlsson.

Vad tror du att det beror på?

– Det är svårt att säga, alla kanske har ett eget svar på det. Det kändes inte som att vi var förberedda och det är mitt ansvar som kapten att se till det. Vi försökte väcka liv i det, fick 1-0 att gå på men det blev aldrig bättre. Kalmar var mycket bättre än oss.

Kan det vara bra med en väckarklocka om att det kommer krävas hundraprocentiga insatser varje omgång?

– Jag tycker inte det. Det ska inte behövas och alla borde inse det. Vi är nykomlingar och förstår man inte det i grunden så är man snett på det. Vi är medvetna om att vi måste vara förberedda till 100 procent och spela på vårt max. Är vi inte det kommer vi vara chanslösa. 

"Går inte vara för knäckt"

Men någon tid för att deppa finns inte. Efter förlusten var det hem för VH-spelarna, landa några timmar i sängen och sedan upp redan vid 07.00 för avresa mot Östersund.

– Det är skönt att spela så snabbt igen. Det går liksom inte att vara för knäckt då, utan man måste se framåt. 

Jakob Karlsson, Eddie Levin och Anton Carlsson – de tre Vimmerbysönerna – har tillsammans bildat en fruktad kedja i ett par års tid. I Hockeyallsvenskan fick de inte spela ihop i mer än några byten innan Carlsson skadade axeln.

– Vi har många andra bra spelare och det ger möjlighet för någon annan att kliva fram, men jag tänker inte ljuga eller förminska Antons betydelse för det här laget. Han är en väldigt speciell spelare och ovärderlig för det här laget med sitt taktiska intresse och sin skicklighet. Skademässigt var det här det sämsta som kunde hända. Han är vår viktigaste spelare, men det är bara att se framåt och hoppas att han är tillbaka så fort som möjligt. 

"En av seriens bästa"

Östersunds IK, som överlevde nedflyttningsmatchen med Västerviks IK i våras, är en ny bekantskap för Jakob Karlsson.

–  Jag har aldrig mött Östersund, så det är svårt att säga. Det känns som att de har lastat på och har några etablerade spelare. Det behöver inte betyda allt i alla lägen, men Videll (Linus) är ju en av seriens bästa spelare. Annars har de väl jobbat med samma trupp i flera år och har bra kontinuitet. 

Han vill se ett helt annat Vimmerby som kommer ut på isen i Jämtland.

– Först och främst handlar det om att komma upp i prestation. Även om vi spelar bra kommer vi inte ta poäng hela tiden, men vi måste börja med oss själva och våra kärnvärden. Vi ska göra en mycket bättre match än senast. Det skulle vara skönt att få med sig resultat, men framförallt vill jag se de saker som vi alltid stått för och måste stå för. Det handlar om en hårdare arbetsinsats, ett mod när man kliver ut på isen och en större spelglädje. 

"Bättre än jag trodde"

När vi pratar med Jakob Karlsson har laget ett par timmar kvar till Östersund. Därefter väntar en natt i staden och sedan träning på förmiddagen. Direkt efter matchen på kvällen går bussen hemåt och sedan är det Södertälje SK hemma i Vimmerby på söndag.

– Alla är vana att åka mycket och vi hade en sådan här resa till Piteå i våras. Det är ganska normalt och vi har bara sex långa resor. Flera andra lag har det mycket värre, så vi ska inte gnälla över det. Det här är vardagen i Hockeyallsvenskan och det måste man kunna hantera. 

Det är några år sedan du spelade i Hockeyallsvenskan. Hur har det känts för egen del hittills?

– Det har känts ganska bra, bättre än jag trodde. Självklart finns det situationer man är missnöjd med, men överlag har det varit en bra helhet. Jag har spelat det spel jag vill spela, men det finns absolut mer att ta av, säger Jakob Karlsson som står noterad för två poäng på lika många matcher. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: