Annons:

Sök

Annons:

VH knep poäng i bortapremiären:

Claes Endre gjorde en bra match i kassen när VH föll efter straffar mot Östersund. Foto: Bildbyrån

VH knep poäng i bortapremiären: "I paritet med Nybromatchen"

Vimmerby Hockey studsade tillbaka i prestation efter den svaga insatsen mot Kalmar HC. Bortapremiären mot Östersunds IK resulterade i förlust efter straffar.
– Jag är ganska nöjd med hur vi agerar, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Annons:

Vimmerby Hockey svarade för en blek figur hemma mot Kalmar HC i länsderbyt för 48 timmar sedan. Uppe i Jämtland, där det var dags för bortapremiär, var det ett mer påkopplat Vimmerby som visade upp sig. 

– Jag är ganska nöjd med hur vi agerar. Det var mycket bättre än sist och i paritet med Nybromatchen. Vi får en ganska tuff start och de kommer ut hårt i början. Det är något vi får vänja oss vid på bortaplan. Vi har en del boxplay i början och det blir en ryckig förstaperiod. Sedan tycker jag att vi växer in i det mer och mer, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

Efter en mållös öppningsakt spräckte Johan Mörnsjö nollan direkt i upptakten av den andra. Adam Petersson utjämnade till 1-1 nästan omgående därefter. Vimmerby hade sedan allt mer att säga till om och ställde många frågor till hemmalagets försvar.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre i matchen. Det får vi ta med oss. Vi är tillbaka där vi måste vara både vad gäller tålamod och defensiven. Vi spelar där vi kan och så vidare. Det är tråkiga klyschor, men det är så jäkla viktigt för oss. 

Drömstart på tredje

En drömstart blev det sedan på den tredje perioden när Ludwig Wistén mycket vackert snurrade upp hemmaförsvaret och satte 2-1 VH hade sedan ett powerplay kort därpå och Jesper Kokkonen var en ramträff från att utöka.

Vimmerby hade flera numerära överlägen utan att få nätkänning, men "Piva" var nöjd med vad han fick se.

– Vi skapar ganska mycket tycker jag och det är det sista lilla som saknas. Fortsätter vi så här framöver så kommer målen också.

Östersund kvitterade till 2-2 och vann sedan matchen efter straffar. 

– Vi kanske skulle haft två eller tre poäng, men visst är man färgad. Det var en ganska tajt match och oavgjort efter 60 var inte så konstigt. Jag tycker vi blir bättre och bättre i matchen och det får vi ta med oss. 

Vimmerby kunde mycket väl fått med sig åtminstone två poäng, men fick nöja sig med en.

– Samtidigt måste man förstå vilka vi är och vilka vi möter. Klart man alltid vill ha fler poäng, men vi tar med oss poängen och prestationer. Kan vi plocka poäng på bortaplan kommer det vara bra i längden.

Hur viktigt var det att studsa tillbaka prestationsmässigt?

– Superviktigt. Det visar att vi kan vara här och vi måste förstå var vi måste vara i arbete och i hur vi lägger upp matcher. Sedan måste vi följa det och det finns många grejer vi kan ta med oss. 

Lång natt i buss

Nu väntar en lång natt och morgon i buss innan Vimmerby är tillbaka i hemstaden. Därefter är det frivillig is i VBO Arena och sedan väntar Södertälje SK hemma på söndag. 

– Det är en stökig bortamatch och det blir svårt med träningar. Det handlar bara om att vara så frisk man kan på söndag. 

Peter "Piva" Johansson ville inte lyfta någon särskild efter insatsen.

– Jag tycker sällan det, men det är många som är bra. Vi är mycket bättre än senast. Laget måste vara bra och där är vi i dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: