Annons:

Sök

Annons:

Peter "Piva" Johansson tryckte på att hans spelare skulle våga spela efter den första perioden. Scenförändringen blev därefter stor. Foto: Bildbyrån

"Piva" efter skrällen: "Trygg i att vi skulle göra mål där"

Med 20 sekunder kvar lyfte taket i VBO Arena när Jakob Karlsson ordnade 2-2 för sitt Vimmerby. Isak Hansen och Robin Christoffersson blev sedan de stora hjältarna på straffar och Vimmerby fällde giganten Djurgårdens IF.
– Mest glad är jag, berättar tränaren Peter "Piva" Johansson efteråt.

Annons:

Annars såg det ut som att Vimmerby Hockey skulle få en riktigt jobbig kväll hemma i Tigerkulan. Djurgårdens IF, de mesta mästarna i svensk ishockey, dominerade den första perioden med eftertryck.

Att VH hade 1-1 efter 20 spelade minuter kändes som ett rån i paritet med det stora tågrånet i England 1963. Djurgården skapade tryck på tryck och vann skotten med 17-5.

– I första blir vi alldeles för mycket tittande. Det går inte, säger tränaren Peter "Piva" Johansson.

En total scenförändring är fel att kalla den andra akten, men nog hade Vimmerby betydligt mycker mer att säga till om. 

– Jag sa till grabbarna att sluta titta på och börja våga spela. Då är vi som bäst och jag tycker att vi får den effekten. Andra är väl ganska mycket upp och ned fortfarande, men det är bättre än i den första. I tredje tycker jag vi är ännu bättre. 

"Trygg i att vi skulle göra mål"

Ändå såg Djurgården, när Fredric Wiegel satte 2-1 med knappt halva den tredje akten kvar, ut att få vända hem till huvudstaden med tre poäng. VH fick dock spela sex mot tre-spel sista minuten och med 20 sekunder kvar skickade lagkaptenen Jakob Karlsson in 2-2. 

Vimmerby hade säkrat en poäng mot storklubben.

– Vi har varit bra i powerplay, inte minst på försäsongen. I serien har vi inte haft så många, men jag var ganska trygg i att vi skulle göra mål där.

Vad kände du när 2-2 satt?

– Jag såg det inte, det stod folk precis överallt. Men det är klart att man blir glad. Det fanns lite kvar att göra och vi skulle se till att stänga ned det så vi fick en poäng. Sedan började vi snacka om fyra mot tre-spelet nästan innan det blev paus. 

"Mest glad"

Matchen gick sedan till straffar. Jesper Kokkonen och Isak Hansen gjorde mål medan Robin Christoffersson bara släppte Tyler Kellehers straff förbi sig. Därmed blev det seger för VH och två poäng in på kontot.

– Jag är mest glad. Jag tycker att vi gör två bra perioder och växer in i matchen jättebra. Jag tycker vi är där och blir bättre och bättre ju längre matchen går. 

Vad kan två poäng mot Djurgården betyda när det gäller råg i ryggen och självförtroende?

– Vi har pratat ett tag om att vi måste våga och fatta att vi kan tävla mot de andra lagen. Det kanske går ännu lättare nu, säger "Piva" med ett leende. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: