Annons:

Sök

Annons:

VH-SPELARE BÖTFÄLLS EFTER MATCHEN MOT MORA

Carl Sjöberg har anmälts för diving efter matchen mot Mora. Foto: Bildbyrån

VH-SPELARE BÖTFÄLLS EFTER MATCHEN MOT MORA

Inte nog med att Vimmerby Hockey föll klart borta mot Mora IK i går. Nu har dessutom en av spelarna i laget bötfällts av disciplinnämnden.

Annons:

Vimmerby Hockey förlorade fredagskvällens bortamatch mot Mora IK med 5-2.

Nu kommer dessutom ett för VH negativt efterspel från matchen i Dalarna. Vimmerbys forward Carl Sjöberg har nämligen anmälts till disciplinnämnden efter en granskning av Players Safety Group.

I anmälan står följande: ”När det återstår 1 min och 15 sek av period 2 så driver Vimmerbys nr 33 Carl Sjöberg upp pucken längst med sargen. Moras spelare är uppe med klubban runt armhålan och Sjöberg låser fast klubban och kastar sig framåt för att få med sig en utvisning”.

Den förseelse som Sjöberg anmälts för är diving.

Vid elvatiden meddelade nämnden sitt beslut och Sjöberg fälls för diving och får böta 5 000 kronor. 

"Genom uppgifterna i anmälan och filmsekvensen finner nämnden det utrett att Carl Sjöberg gjort sig skyldig till Diving/Embellishment på sätt som anges i anmälan. Förseelsen är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", skriver nämnden i sitt beslut. 

"Ser värre ut än vad den är"

Carl Sjöberg argumenterade för en friande dom. 

"Jag upplever situationen följande. När jag bär upp pucken får jag Mora spelarens klubba i brösthöjd när jag skyddar pucken med en hand. När klubban är på sin högsta punkt väljer jag att greppa min egna klubba i två händer för att skydda pucken så mycket som möjligt. När jag sedan får en knuff med Mora killens högerhand är jag redan ur balans och sätter då när min högra skridskospets i isen medans vänsterfoten är i luften. Detta gör att situationen ser värre ut än vad den egentligen är då kraften blir så stor ner i isen när skridskotån kommer ner", skriver han inför beslutet. 

Förseelsen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: