Annons:

Sök

Annons:

VH-spelaren om diving-domen: ”Visste att det var kört”

Carl Sjöberg dömdes till 5 000 kronor i böter för en diving i matchen mot Mora igår. Foto: Bildbyrån

VH-spelaren om diving-domen: ”Visste att det var kört”

Vimmerbyspelaren Carl Sjöberg fälldes för diving efter fredagskvällens match i Mora. Nu kommenterar han själv domen, där han bötfälls med 5 000 kronor.
– Så fort anmälan kom visste jag att det var kört. Det är sura pengar, men livet går vidare, säger Carl Sjöberg.

Annons:

Det var för en incident i slutet av den andra perioden mellan Mora IK och Vimmerby Hockey som VH-forwarden Carl Sjöberg anmäldes till disciplinnämnden för en diving.

Sjöberg argumenterade såklart för en friande dom. Inför beslutet skrev han så här:

”Jag upplever situationen följande. När jag bär upp pucken får jag Mora-spelarens klubba i brösthöjd när jag skyddar pucken med en hand. När klubban är på sin högsta punkt väljer jag att greppa min egna klubba i två händer för att skydda pucken så mycket som möjligt. När jag sedan får en knuff med Mora-killens högerhand är jag redan ur balans och sätter då ner min högra skridskospets i isen medans vänsterfoten är i luften. Detta gör att situationen ser värre ut än vad den egentligen är då kraften blir så stor ner i isen när skridskotån kommer ner”.

”Två sidor av myntet”

Som vi berättade tidigare idag blev domen ändå den väntade. Sjöberg dömdes för diving och får 5 000 kronor i böter.

– Så fort anmälan kom visste jag att det var kört, det är ju så nästan varje gång. För mig är det sura pengar, men det är bara att bita i det sura äpplet, säger Carl Sjöberg.

Tycker du att beslutet från disciplinnämnden är felaktigt?

– Jag förstår att det alltid finns två sidor av myntet. Filmen som finns ute visar bara en vinkel och man kanske ramlar lite lättare. Jag får köpa beslutet.

Anser du själv att du förstärker i det läget?

– Det är inte många hockeyspelare som inte förstärker lite när de får upp en klubba så. Och en knuff på det gör att det blir ännu värre och ser värre ut.

Slår hårt

När vi når Carl Sjöberg är han i full färd med en flytt och någon större bitterhet över beslutet märks inte av.

– Det är en dom, som en P-bot. Det är bara ta den och se glad ut. Det är sura pengar, men det kunde varit värre. Livet går vidare.

Många andra förseelser inom hockeyn bestraffas med avstängningar och böter som räknas fram efter hur mycket spelaren i fråga tjänar. Så är det inte i den här typen av diving-ärenden. Då är bötesbeloppet detsamma oavsett summan i lönekuvertet.

För Sjöberg är 5 000 kronor en betydande del av inkomsten för den här månaden. För en stjärna i Hockeyallsvenskan är summan inte ens kännbar.

– Just det kan jag tycka är lite konstigt. Jag tycker att summan borde vara baserad på vad man tjänar, en procentsats. Vissa tjänar runt 100 000 i månaden och för dem känns det inte ens. För mig är det lite skillnad.

”Över förväntan”

Carl Sjöberg spelade till sig ett kontrakt med Vimmerby efter att ha gjort bra ifrån sig under en tryout-period på försäsongen. Han är nöjd med sin egen start i Hockeyallsvenskan.

– Jag tycker att inledningen har varit jättebra. Över förväntan. Jag har fått en bra roll i laget. Sen saknas det lite produktion, men jag tror att det kommer igång när jag kommit in i det mer.

Vad känner du att du behöver utveckla?

– Det är det där med att ta puckarna till mål, skjuta mer och vara mer framför mål. Jag har bara fem, sex skott på de här matcherna och det är för dåligt. Resten tycker jag har funkat bra, säger Carl Sjöberg.

Behöver brösta upp sig

Sex matcher in i Hockeyallsvenskan parkerar Vimmerby som tia i tabellen med fem inspelade poäng.

– Det är ändå godkänt, tycker jag. Stundtals har vi haft lite för stor respekt för motståndarna och deras klubbmärken och inte vågat kaxa upp oss. Som mot Mora igår till exempel, där vågade vi inte brösta upp oss som i ettan förra säsongen. Mot Djurgården och Nybro gjorde vi det bättre under stora delar av matcherna. Det finns mer att hämta och mycket handlar om att jobba bort dipparna.

Vimmerby är spelledigt några dagar och närmast väntar AIK på bortais på onsdag.

– Det blir jätteskönt för kroppen med lite vila. Snart blir det intensivare igen och det är skoj när det rullar på med matcher, det är extremt kul, säger Carl Sjöberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: