Annons:

Sök

Annons:

Skåp i augusti gav oroande bilder på kaptenen:

Det var oroande bilder på Jakob Karlsson i slutet av den första perioden. Foto: Simon Henriksson

Skåp i augusti gav oroande bilder på kaptenen: "Blir orolig"

Det såg ut som en riktig mardrömsbild för Vimmerby Hockey när lagkaptenen Jakob Karlsson fick kämpa för att ta sig av isen. Men han var tillbaka i spel i den andra perioden.
– I ett visst läge smäller det och nu gjorde det väldigt ont, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det hela började redan i augusti – efter en incident hemma i Korka.

– Jag har haft problem med ett knä sedan dess. Jag skulle skruva ihop ett skåp i augusti och i ett visst läge smäller det till. Det gjorde det verkligen nu och det gjorde väldigt ont. Det brukar släppa efter några minuter och innan har det tagit tre, fyra minuter. Nu tog det en halvtimme, säger Jakob Karlsson.

Han fick kämpa sig av isen i slutet av den första perioden och det kändes högst osäkert om han skulle komma tillbaka i spel igen. Men i den andra akten var han tillbaka. 

– Jag blev lite orolig när jag knappt kunde stödja på det, men jag vet att det gör ont när det kommer i det läget. Man gör det inte ofta, men nu fick jag en översträckning kanske. Då hugger det i, men det är väl så det är att vara 35 år.

Var självkritisk

Om själva matchen tycker han att Vimmerby var med bra mot tabellettan Björklöven, men var självkritisk.

– Jag går bort mig på två mål tyvärr. Både jag och "Jeppe" (Jesper Kokkonen) kan få ut pucken där vid 1-0-målet och sedan blir jag stillastående framför mål och kommer ingenstans. Andra målet tittar jag bort och tappar min gubbe.

Ett 1-4-läge mot Björklöven är förstås svårt att vända efter den första perioden.

– Samtidigt tycker jag det finns mycket positivt att ta med sig. Vi möter seriens bästa lag, men ska fokusera på oss själva och jobba mer med vårt eget spel. Jag tycker vi har mer eget spel än i många andra matcher. Vi släpper 29 skott och i många andra matcher har det varit över 40. Det är mycket som är bra i dag. 

Ni kommer inte åka ur sa Björn Hellkvist här nyss?

– Det snacket går inte. Det är jättemånga omgångar kvar och vi har ingen aning om hur bra vissa lag är. Vi måste sno en del poäng mot topplagen. Jag tycker vi varit ganska nära den här veckan och är närmare nu än i tidigare omgångar. Vi är mer aggressiva i egen zon och vinner pucken snabbare. 

Skapade lägen i PP

VH hade flera lägen i numerärt överläge utan att få utdelning. Karlsson hittade Levin flera gånger i den klassiska varianten och det var nära mål ett par gånger om. 

– Just nu studsar det inte med oss. Den bistra sanningen är att vi förlorar matcher på det. Vi måste få utdelning, men jag tycker att vi spelade mer som vi vill göra i dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: