Annons:

Sök

Annons:

Peter "Piva" Johansson tyckte verkligen inte att det var nattsvart efter 2-5 mot Björklöven. Foto: Bildbyrån

"Piva" tror det var för mycket respekt: "Verkligen inte nattsvart"

Vimmerby Hockey stod i perioder upp mycket väl mot IF Björklöven. Men 1-3 efter den första perioden var förstås svårt att hämta ikapp.
– Vi börjar matchen för dåligt, säger Peter "Piva" Johansson efter 2-5-förlusten.

Annons:

Vimmerby Hockey hade hamnat i ett svårt läge när gästande Björklöven, som varit omutliga hittills i Hockeyallsvenskan, ledde med 3-1 efter 20 spelade minuter. 

Lite för mycket respekt tror "Piva" att hans lag hade för motståndet.

– Tyvärr är det nog så. Det är inte jättekonstigt, men varför? Visst, tittar man på deras lag är det jättebra men vi måste ändå tävla mot dem. Det är lite blandade känslor nu. Vi börjar matchen för dåligt och bjuder på några mål, säger han.

Uppryckningen var stor i den andra och tredje perioden. Detta trots att Björklöven gjorde ett tidigt 4-1-mål i den andra akten. Men att VH höjde sig berodde inte på någon utskällning i periodpausen.

– Jag skäller aldrig, det finns ingen anledning. Nu jagar du sånt igen. 

Jagar sånt igen – vad menar du?

– Jag gillar det inte. På min tid när jag spelade själv skedde det, men det hjälper inte att skälla.

Okej, men det var en ordentlig uppryckning?

– Vi gör saker som inte är bra i första perioden, men det fanns också vissa saker som var bra. Vi kan bara inte bjuda på sådana chanser. Då blir man straffad, för de har spelare som är jäkligt skickliga. 

"Hur kan den inte gå in?"

Några av Björklövens mål såg ut att komma till lite för enkelt.

– Ja, men samtidigt är det skickligt av dem. Det är lätt att bara titta på sig själv, men de är sjukt skickliga på att ta vara på sina chanser.

Vimmerby tog sig in i matchen mer och mer. I den tredje perioden var man en styrning i stolpen från att göra 3-4 och verkligen göra match av mötet med topplaget.

– Hur kan den inte gå in? Det är lite där vi är nu. Vi måste fortsätta göra saker rätt, så kommer det studsa med oss över tid. Man behöver hjälpen ibland och den får vi inte för tillfället.

"Måste växa av det"

Trots att serieettan till slut vann med 5-2 finns det mycket att ta med sig från matchen, anser "Piva".

– I andra är det bättre och i tredje är vi värda mer. Vi spelar enklare och rakare, får mer puckar på mål och kuggar i bättre. Vi saknar medstuds, men det brukar komma om man jobbar hårt över tid. Vi behöver bli bättre över 60 minuter och måste fatta att vi tävlar mot seriens bästa lag. Vi måste göra det allihop.

VH-tränaren tycker att man nu har bevisat att man kan tävla mot topplagen i serien. 

– Vi måste växa av det, men det känns kanske inte riktigt som alla vågar göra det ännu. Man vill alltid vinna och det är surt att torska, men det är verkligen inte nattsvart. Vi måste förstå att vi kan och våga.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: