Annons:

Sök

Annons:

Rydén blev hjälte i Tigerkulan:

Tomas Rydén var stor hjälte när IKO derbyslog Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Rydén blev hjälte i Tigerkulan: "Väldigt speciella känslor"

Tomas Rydén var tillbaka i Tigerkulan för första gången sedan han lämnade klubben. Det blev en mycket speciell match för IKO-keepern.
– Vimmerby kan ändå ha två, tre lag bakom sig, säger han.

Annons:

Värmlänningen, med många år i Vimmerby Hockey bakåt i tiden, har haft en tyngre period bakom sig. Men i VBO Arena, som den heter numera, vet han hur man räddar puckar.

Tomas Rydén var också en stor anledning till att IK Oskarshamn vann det heta länsderbyt med 3-2. 

– Min egen match är bra. Jag kommer upp på den nivå jag vill vara på. Det är den här nivån jag har eftersökt de senaste veckorna och det är skönt att få betalt för det arbete man har lagt ned, säger Tomas Rydén. 

Han såg rätt länge ut att gå mot en nolla, men den uteblev efter två sena hemmamål.

– Klart det är lite surt, det hade man velat göra. Men det är inte lätt att komma hit och ta tre poäng, så det var det enda fokuset jag hade i huvudet. 

"Speciella känslor"

I främst den andra och tredje perioden såg han till att IKO höll sin ledning. För då började Vimmerby att skapa chanser.

– Jag tycker vi kommer ut bra i den första perioden. Vi skapar chanser, sätter fart på pucken och skridskorna, och kraschar mål. Vi får utdelning där också. Den andra perioden är inte bra över huvud taget. Vi ger dem för mycket ytor och de får utvisningar med sig. Vi var lite efter hela tiden och Vimmerby skapar chanser på det. Tredje är okej tycker jag fram tills slutet. Då blir vi ännu mer passiva och det blir grötigt, men det var starkt av oss att hålla ihop det och hålla undan.

Hur var det att vara tillbaka här?

– Jättekul. Det var det verkligen. Jag fick ett väldigt gott mottagande och det var speciella känslor för mig. Jag har inte varit här sedan jag lämnade.

Inte sett någon match heller?

– Nej, jag hade tankar på kvalet förra året, men då hade ju jag ett eget kval att fokusera på.

Hyllar Vimmerby

SHL-degraderade IK Oskarshamn tillhör toppskiktet i serien medan Vimmerby nu är ny nästjumbo. Men Tomas Rydén ger sitt gamla lag rätt goda chanser att hänga kvar. 

– Det finns många skickliga spelare och ger man spelare som "Jagge" (Jakob Karlsson) och Eddie (Levin) ytor, så smäller det. Det gäller bara att de orkar hålla i och fortsätter köra. Jag tycker ändå att man ska kunna ha två, tre lag bakom sig. Så pass bra är man.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: