Annons:

Sök

Annons:

VH ställs mot ligans krislag:

Vimmerby Hockey tog en efterlängtad trepoängare mot Östersunds IK i lördags. Kommer andra raka segern mot Västerås i kväll? Foto: Ossian Mathiasson

VH ställs mot ligans krislag: "Viktigt att vi har samma driv från start"

Vimmerby Hockey bärgade säsongens första trepoängare mot Östersunds IK i lördags. I kväll kommer krislaget Västerås IK på besök. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey lyckades bryta sin fem matcher långa förlustsvit när de besegrade Östersunds IK med 4–1 på hemmais i lördags. 

– Det blir alltid roligare och lättare vid seger och vi får ett kvitto på att vi kan vinna och att vi gör en del bra saker. Det var bra att studsa tillbaka efter fredagens insats, säger Peter ”Piva” Johansson. 

"Brukar ge en kortsiktig boost"

Segern kom ett dygn efter 1–2-förlusten mot Tingsryds AIF där Vimmerby var helt under isen i första perioden genom att släppa in två mål och förlora skotten med 16–1. 

– När man ser Tingsrydsmatchen igen är första perioden en riktig skitperiod och sedan är det inte så dåligt efter det. 2–0 efter första perioden är smickrande siffror för oss. Det är stökigt när man hela tiden hamnar i underläge och får jobba i uppförsbacke, säger Peter Johansson.

Efter en kämpig säsongsstart valde dagens motståndare Västerås IK att entlediga tränarna Karl Helmersson och Örjan Lindmark i måndags och satsa på assisterande tränaren Eric Karlsson i väntan på en ny huvudtränare. 

– Det brukar alltid ge en kortsiktig boost när man byter tränare. Vi får se vad de tänker göra och inte göra och hur mycket de ändrar och inte ändrar. 

Vad vill du se från ditt lag?

– Det är viktigt att vi har samma driv från start och fattar att vi ska spela som vi startade sist. Det är inte så att vi bara slänger in puckar utan vi vårdar puck emellanåt. Vi pratar hela tiden om att det kommer vara viktigt för oss att ha rätt balans i allt vi gör på isen. Vi är som bäst när vi är påkopplade och kör. När vi blir som i fredags, lite passiva och lite avvaktande, är vi inte bra. Vi vet hur vi ska spela och det är mycket enklare om alla är påkopplade och det kuggar i, då är det mycket som löser sig. Misstag gör man, men det är lättare att rätta till om man åker skridskor och rör sig än när man står still. 

"Fortfarande inte hundra"

Vimmerbys första 20 minuter mot Tingsryd står i stark kontrast till lagets första 20 minuter mot Östersund. 

– Jag har fått frågan om vad vi gjorde annorlunda och vi gjorde inte så mycket annorlunda. Jag tror att många med mig har jobbat länge i den här branschen och som inte kan ta på vad det är som gör det. Man kan inte förstå att det kan se ut på ett sätt på fredagen och ett annat sätt på lördagen. Om man kunde förklara det hade man kanske varit professor istället för hockeytränare. Det är nog många som har försökt, men det är svårt att förstå. 

Om inget oförutsett inträffar kommer Vimmerby till spel med samma manskap som mot Östersund. 

– Oskar Hassel har varit med på träningarna, men han är fortfarande inte hundra. Som det ser ut nu blir det mest troligt samma lag som sist även om vi har haft lite sjukdom i laget. Är alla andra spelare 100 så tror jag inte att vi chansar med honom. 

Då kan forwarden vara tillbaka i spel

Anton Carlsson, VH-forwarden som går skadad sedan premiären mot Nybro, kan snart vara tillbaka i spel. 

– Det går väl enligt plan. Han har varit med lite mer på träningarna den här veckan och inte bara kört innan träningarna. Det går framåt och vår plan är att han ska vara tillbaka i spel efter breaket. Allt innan det är en bonus. 

”Piva” känner sig trygg med båda målvakterna Claes Endre och Robin Christoffersson. Vem som står mot Västerås vill han inte avslöja.   

– Inför säsongen visste jag var jag hade Endre, men jag visste inte så mycket om Robin. Han har överraskat på mig och håller bra klass. Jag känner mig trygg i vad vi än väljer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: