Annons:

Sök

Annons:

Karlsson fick drömstart som Västeråstränare:

Eric Karlsson fick inleda sin tid som tränare för Västerås med seger mot moderklubben. Foto: Bildbyrån

Karlsson fick drömstart som Västeråstränare: "Vimmerby är tuffa att möta"

I måndags sparkades Karl Helmersson och Örjan Lindmark från Västerås IK. Vimmerbysonen Eric Karlsson fick ta över storklubben – lagom till bortamatchen mot just moderklubben.
– Det var kul att komma hit och man fattar vilket jäkla jobb som görs här, säger 31-åringen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är inte första gången Eric Karlsson står i bortalagets bås i Vimmerby. Men den här gången var omständigheterna onekligen speciella. Västerås sparkade sina tränare i måndags – och Eric Karlsson, som varit assisterande, blev kvar och fick ta över. 

Hans start var en mardröm. Martin Pärna gjorde 1-0 redan efter 54 sekunder.

– Vi får världens sämsta start, men jag upplever inte att vi blir stressade eller forcerade av det. Det har vi blivit tidigare. Jag tycker att första perioden är jämn. Det är inte så mycket chanser, men vi är lite bättre, säger Eric Karlsson.

Mellanakten var 31-åringen uppvuxen i just den här ishallen belåten med.

– I andra gör vi det bra och kan få 1-1 tidigt egentligen. Sedan har vi en period efter deras powerplay som varar i kanske fyra, fem minuter, där de får lite momentum. Tidigare har vi haft en tendens att inte oss ur det, men nu får vi 1-1 i powerplay och kan avsluta perioden bra. 

"Kan stärka gruppen"

I den tredje perioden blev det tid i fem mot fyra för gästerna. Något som milt uttryckt retade upp supportrarna med VH-attiraljer på sig. 

– Vi får spela mycket powerplay och jag tycker att det är relativt kontrollerat för vår del. Förutom sista minuterna förstås, men så kommer det vara när man leder med ett mål i den här ligan. Men sett till var vi är nu och var vi har varit, så är det här jätteviktigt för gruppen. Vi täcker många skott, vi får inte ut pucken i slutsekunderna och det blir dramatiskt. Jag tror att det kan stärka gruppen. 

Vimmerby fick inte chansen att spela många minuter i numerärt överläge, men under den lilla tiden syntes det att Eric Karlsson hade järnkoll på Vimmerbys klassiska variant.

– Vi hade mest lagt fokus på vårt eget, men jag tror jag visade åtta klipp på insticket till Eddie. Vi hade en kille som klossade och jag tror inte att Eddie rörde pucken. Det var positivt. 

Hur viktig var den här starten för dig?

– För mig personligen är det alltid skönt att vinna. Vimmerby är tuffa att möta och jobbar hårt, men moraliskt var det viktigt för oss att visa att vi kan. Jag är sjukt stolt över jobbet. 

"Fattar att det är ett jäkla jobb"

Sportchefen Niklas Johansson har uttryckt att det inte är omöjligt att det blir någon fortsättning för Eric Karlsson som huvudtränare. 

– Jag kommer köra på tills de säger något annat. Jag utgår från att göra mitt bästa varje dag och har en plan både på lång och kort sikt. Tar de in en huvudtränare respekterar jag det, men det var en bra start för mig såklart. 

Hur var det att komma hit?

– Det var kul. Det var roligt att se förändringarna som görs. Man fattar att det är ett jäkla jobb. Jag har stött på människor som kanske hade en eller två uppgifter innan, men som har fem nu. De beskrev situationen för mig och jag vet att de får jobba hårt. Det är fantastiskt att en liten förening kan hävda sig så bra på den här nivån. Jag önskar Vimmerby alla lycka utom mot oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: