Annons:

Sök

Annons:

VH-kaptenen fälls för filmning – döms till böter

Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson fälls för filmning mot Västerås IK och får 5 000 kronor i böter. Foto: Ossian Mathiasson

VH-kaptenen fälls för filmning – döms till böter

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson anmäldes för filmning efter matchen mot Västerås IK. Nu fälls han för det av disciplinnämnden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I mitten av andra perioden mellan Vimmerby och Västerås blev dragen i armen och föll till isen. Jakob Karlsson åkte ut i två minuter för filmning och Västerås-spelaren Svante Sjödin fick två minuter för fasthållning.

VH-kaptenen anmäldes till disciplinnämnden efter matchen och säger så här om situationen.  

”Jag backcheckar i ett 3–2-läge, jag kör med full fart hemåt. Jag får ett kraftigt drag i min arm, hela tyngdpunkten dras bakåt. Kollar man bildruta för bildruta så ser man att min skridsko pekar ut mot sargen och att jag inte har någon kraft framåt. I det läget har jag ingen fart och det som var en 3–2 är plötsligt en 3–1 för Västerås. Jag inser läget och slänger mig i panik för att försöka slå bort pucken för puckförande spelare. Man ser tydligt att klubban sveper runt Västeråsspelarens ben och är nära att slå bort pucken. Så ja, jag kastar mig, men syftet är inte att förstärka situationen – syftet är att slå bort pucken för Västerås-spelaren och avvärja en mycket farlig situation som mycket väl kunde ha lett till mål för Västerås. Det är tillåtet att kasta sig i försvarande syfte”, anger Jakob Karlsson. 

VH-kaptenen döms till böter på 5 000 kronor för filmning. 

”Situationen kan inte förklaras på det sätt Jakob Karlsson gör gällande. Nämnden anser att förseelsen är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff”, skriver disciplinnämnden i domen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: