Annons:

Sök

Annons:

Horsky säker på sin sak: ”Då kommer vi att vinna den här serien”

Phil Horsky tror förstås på Vimmerby inför playoff-mötet med Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky säker på sin sak: ”Då kommer vi att vinna den här serien”

Vimmerby Hockey har besegrat Troja/Ljungby fyra gånger under säsongen. Nu drabbar lagen samman i playoff 2. Den första matchen spelas i Ljungby i morgon, tisdag.
– Det känns bra att veta att vi kan vinna där. Vi har hemmaplansfördel i serien och en bra känsla, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Playoff-mötet med Enköping vållade förvånansvärt stora bekymmer för Vimmerby Hockey. Det krävdes tre matcher för att fixa avancemanget och i den tredje matchen i lördags föll det enda målet med bara en minut kvar att spela.

– Det är inte lätt när allt var negativt efter förlusten i fredags. Jag är riktigt stolt över grabbarnas mentala styrka. Vinner du inte såna matcher är du inget slutspelslag, men nu har vi bevisat att vi är det, säger Phil Horsky.

Troja/Ljungby hade en lättare väg till playoff 2 då laget avfärdade Hanhals med 2-0 i matcher.

”Ett namn som väger tungt”

I valet till playoff 2 var Vimmerby det lag som fick ta det lag som blev kvar. Föra förvånande blev det Troja/Ljungby.

– De har ett namn som väger tungt och tillsammans med Kallinge/Ronneby ser jag dem som ett av de två skickligaste lagen i Hockeyettan. De har mycket kvalitéer och är ett skridskostarkt lag. De har fått tillbaka en del skadade spelare och fick in tre nya killar i februari så när jag tittar i deras lineup och det ett helt annat lag än när vi mött dem tidigare. Men även Troja har svagheter, säger Phil Horsky.

”Tänker inte glömma”

Vimmerby och Troja/Ljungby har mött varandra fyra gånger den här säsongen och VH har vunnit samtliga möten.

– Det spelar lite roll. En del tycker att vi ska glömma det, men det tänker jag inte göra. Det känns bra att veta att vi kan vinna där. Vi har vänt 2-0 till seger borta mot dem och vi har vunnit en match där de hade 40 skott och vi 20. Det tänker jag inte glömma.

Den första matchen spelas i Ljungby på tisdagskvällen. Returen avgörs i Vimmerby på fredag och en eventuell tredje match spelas i Vimmerby på lördag.

– Vi tycker om den här serien och ser fram emot den. Det kommer att bli mycket folk i Ljungby och det kommer förmodligen att bli fullsatt hemma. Det är det här vi har jobbat för hela säsongen. Ska vi gå till kvalserien måste vi slå ett topplag.

Vad förväntar du dig av tisdagens match?

– Det är deras hemmamatch och jag antar att det blir mycket publik. Första tio minuterna räknar jag med att de kommer att komma hårt. Vi måste ha disciplin i försvarszonen och inte se det som negativt att spela utan puck. Samtidigt har de svårigheter när de inte har pucken och då kan vi vända spelet snabbt. Spelar vi med samma attityd som i lördags kommer vi att vinna den här serien, säger Phil Horsky.

Karlsson tillbaka?

Det mesta talar för att lagkaptenen Jakob Karlsson kan göra comeback på tisdagskvällen efter sitt handledsbrott.

– Vi tar ett beslut efter träningen i dag. Om det funkar för honom kommer jag att ändra om litegrann för att få ut lite mer av några killar.

Noterbart är att det kommer gå en supporterbuss från Vimmerby till Ljungby till morgondagens match.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: