Annons:

Sök

Annons:

NY SMÄLL FÖR VH – FORWARDEN HAR BRUTIT HANDEN

Oscar Gustafsson bröt handen efter tacklingen han fick i playoffmötet med Troja. Foto: Linus Johansson

NY SMÄLL FÖR VH – FORWARDEN HAR BRUTIT HANDEN

Oscar Gustafsson fick en tackling i matchen mot Troja/Ljungby och for in i sargen. Inledningsvis trodde man att forwarden brutit näsan – men i stället är det handen han har brutit.
– Det ser inte bra ut, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Tacklingen som kostade Oscar Gustafsson en bruten hand kom i slutet av matchen och genererade 2+10 minuter för Trojabacken Anton Johansson. I det efterföljande powerplayet gjorde VH 2-1.

– Jag har tittat på tacklingen igen och det är inget snack, det är matchstraff på den. Men vi kommer inte gnälla eller göra något mer av det, säger Phil Horsky.

Den första uppdateringen gjorde gällande att Oscar Gustafsson brutit näsan. Men näsan ska vara okej, däremot är handen bruten.

– Näsan ska inte vara något problem, men har brutit handen och det ser inte bra ut. Vi kommer sakna honom, men vet inte hur länge han blir borta. Rickard Söderlund har pratat med Oscar och som det ser ut ska han få gips.

"Jättetråkigt för honom"

Därmed kan säsongen vara över för forwarden.

– Det känns tveksamt och det är jättetråkigt för honom. Han har gjort en kanonsäsong, men vem vet. Om vi går långt kanske han kan få några matcher till.

Hur ser du på att ni drabbas av ännu en skada?

– Det är tufft, så är det, men vi kan inte gråta över det. Vi har byggt laget för att när någonting händer ska vi ha ersättare. Vi har 14 forwards och nu får de andra ta chansen. Vi kommer sakna honom, men varje skada är en möjlighet för någon annan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: