Annons:

Sök

Annons:

VH värvar poängstark forward

Vimmerby Hockey har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Den här gången handlar det om 20-årige David Stenbacka. En poängstark forward som den gångna säsongen snittade drygt en poäng per match i division ett-laget Tyringe.

Annons:

David Stenbacka, fostrad i Gislaveds SK, men senast i Tyringe SoSS, är klar för spel med Vimmerby Hockey 16/17.
– Det ska bli kul att komma till en klubb som har lite högre ambitioner än det lag jag spelade i förra säsongen. Det lag vi har fått ihop hittills tycker jag ser bra ut, så det känns lovande att vi ska få ihop ett riktigt bra lag, säger David Stenbacka.

"En playmaker"

Stenbacka är en poängspelare som snittade en poäng per match under sin debutsäsong som seniorspelare i Hockeyettan. Han visade vid flera tillfällen att han kunde avgöra matcher på egen hand.
– Jag ser mig främst själv som en kreativ spelare, som gillar att lägga fina passningar till mina medspelare, säger David Stenbacka som är värvad som ytterforward i Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt är mycket nöjd med klubbens senaste förvärv.
– Det är en playmaker. Han har riktigt fina händer, och vi kommer att få mycket nytta av honom i poweplay. Vi är övertygade om att David kommer att tillföra en hel del i vår trupp, säger Daniel Stolt.

David Stenbacka har tidigare tillhört HV71:s och Frölundas juniororganisationer. Säsongen 2014/15 gjorde han 38 (12+26) poäng på 45 matcher i J20 Superelit.

Fakta

Vimmerby Hockey 16/17:
Klara nyförvärv:
Thim Skog (b) Boro/Vetlanda, Mattias Magnusson (mv) HV 71 J20, Hampus Berg (b) Haninge Anchors, David Stenbacka (fw) Tyringe SoSS.
Klara förlängningar: Hampus Harlestam (c), Jesper Kokkonen (fw), Anton Carlsson (fw), Oscar Josefsson (fw), Mattias Wigley (c), Robin Kokkonen (fw).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: