Annons:

Sök

Annons:

Eddies hockeyäventyr fortsätter i storklubben: ”Ska bli väldigt kul”

Eddie Levin ser fram emot att skriva nästa kapitel i sin hockeykarriär. Foto: Linus Johansson

Eddies hockeyäventyr fortsätter i storklubben: ”Ska bli väldigt kul”

Efter tre säsonger i IK Oskarshamn går Vimmerbykillen Eddie Levins hockeyäventyr vidare i storklubben HV71. Vi träffade 19-åringen för att prata om vad som väntar honom.
– Det ska bli väldigt kul, jag ser fram emot det här jättemycket, säger Eddie Levin.

Annons:

Som många andra hockeykillar lämnade Eddie Levin Vimmerby när det var dags att börja gymnasiet. För Levins del föll valet på IK Oskarshamn, där han har spelat de tre senaste säsongerna. Vimmerbykillen gjorde det så bra den gångna säsongen att han belönades med ett A-lagskontrakt och det blev dessutom 24 allsvenska matcher under säsongens gång.

Pratade med Vimmerby

Eddie Levin har två år kvar på kontraktet med IK Oskarshamn. Att stanna kvar i IKO kommande säsong var däremot aldrig aktuellt utan istället blev det en utlåning.

– Att ta en plats och få speltid med Oskarshamn i SHL kändes ganska långt borta. Hade de tackat ja till friplatsen i J20 Superelit hade jag nog spelat i IKO kommande säsong, men nu blir det HV71 istället, säger Eddie Levin.

Var det solklart att det skulle bli spel i HV71 eller fanns det andra alternativ?

– Det var inte solklart. Man kan säga att jag valde mellan att spela senior- eller juniorhockey. Jag kände att faciliteterna och träningsmöjligheterna i HV avgjorde. Det är tuffare matcher i division ett, men möjligheterna att träna bra är betydligt bättre i HV jämfört med de klubbar i division ett som jag pratade med.

Var det aktuellt med spel i Vimmerby?

– Ja, men det var det. Det var egentligen HV71 och Vimmerby det stod emellan.

”Ska bli coolt”

Kommande säsong får Eddie Levin för första gången spela i landets högsta och bästa juniorserie; J20 Superelit.

– Det ska bli coolt att verkligen få spela med och möta de bästa juniorerna i Sverige. Vi har ett lag med många spetsspelare och ska klara av att gå till topp tio. Det är väldigt hög nivå på Superelit, framförallt efter jul när man bara möter de bästa lagen.

Vad behöver du förbättra för att kunna vara en toppspelare i J20 Superelit?

– Allting egentligen. Jag är en ganska allround spelare. Jag fick träna mycket på det defensiva spelet när jag var med i A-laget i Oskarshamn och det var bra för mig. Nu handlar det mer om att spetsa till mig, bygga muskler, bli snabbare och explosivare, säger Eddie Levin.

Återförenas med polaren

I HV71 återförenas Eddie Levin också med Vimmerbypolaren Helge Holmstrand.

– Vi är bästa vänner och har jättebra kontakt. När jag sa till honom första gången att det var på gång med HV trodde han inte på mig. Det ska bli jättekul att spela med Helge.

För Levin blir det ett stort steg att flytta till Jönköping.

– Nu känns det verkligen som att jag flyttar hemifrån. Det här är nästan mer nervöst än när jag flyttade till Oskarshamn inför gymnasiet, skrattar han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: