Annons:

Sök

Annons:

Sänkte sitt gamla lag:

Kalmar HC:s Victor Crus-Rydberg sänkte sitt gamla lag, Vimmerby Hockey, i kvällens derby i Hockeyettan södra. Foto: Ossian Mathiasson

Sänkte sitt gamla lag: "VH har en del att jobba på"

Ett mål, en assist och så seger mot sitt gamla lag. Gissa om Kalmar HC:s Victor Crus-Rydberg njöt efter matchen mot Vimmerby.

Annons:

Säsongen 2016 var Viktor Crus-Rydberg Vimmerby Hockeys stora prestigevärvning. Den NHL-tradade forwarden anlände från allsvenska Vita Hästen, och förväntningarna var skyhöga.

Men det gick trögt och sejouren i VH blev bara ettårig.

Den Victor Crus-Rudberg vi fick se i kväll, nu ledande forward hos kaxiga motståndaren Kalmar HC, var en helt annan spelare.

"Tagit tag i mitt liv"

– Man kan väl säga att jag har tagit tag i mitt liv, och allt kring hockeyn har blivit så mycket roligare, säger han.
I onsdagskvällens rättvisa 5-3-seger mot Vimmerby var Crus-Rydberg en av det sargade Kalmar-lagets absolut bästa spelare, och noterades för ett mål och en assist.
Hans 3-1-mål var väldigt viktigt. Dock diskuterades det livligt om pucken verkligen var inne. Personer som hade sett tv-reprisen menade att Victors snygga styrning i midjehöjd gick ribba, stolpe och ut.
– Jag vet faktiskt inte. Jag hade ryggen mot målet, men som vanligt litar jag blint på Mogge (domare Claesson), säger Crus-Rydberg och lägger upp ett asgarv.

Rättvis seger

Trots att Vimmerby hämtade upp underläget till 3-3 i den tredje perioden kändes Kalmar starkare, och till slut vann gästerna rättvist med 5-3.
– Jag tycker faktiskt också det. Vi slappnade av i ett par minuter, och det räckte. Över lag tycker jag ändå att vi gör en bra bortamatch, och det med i princip bara tre fem mor på benen.

I kväll saknades bland annat viktiga pjäser som Jarkko Oikarinen och Julius Selle Larsson.
– Jämfört med i fjol känns vi betydligt mer kompletta och stabila. Vi har fler karaktärer i laget, menar Victor Crus-Rydberg.

Dina tankar om Vimmerby då?
– De har en del att jobba på. Jag tycker faktiskt att vi stänger ner dem helt. I andra perioden tajtade vi ihop det och de fick det riktigt svårt. Samtidigt sparade vi kraft i och med att vi var kort om folk.
– Men det är inte lätt när man blir av med så många spelare som Vimmerby blir varje säsong.

Efter två omgångar står Kalmar på maximala sex poäng, och fjolårssäsongens seriesegrare i söderettan, Vimmerby, på noll.

Härnäst väntar ännu ett länsderby för Vimmerby, Nybro hemma nästa fredag.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: