Annons:

Sök

Annons:

Rydén vann kompismötet:

Vänskaplig kram mellan Jonathan Stålberg och Tomas Rydén efter matchen. Foto: Simon Henriksson

Rydén vann kompismötet: "Tycker att han räddar dem"

Under tiden i Vimmerby Hockey blev de väldigt nära vänner. I dag stod de i varsitt mål – och Rydén vann matchen i matchen.
– Men han (Jonathan Stålberg) ska vara riktigt nöjd med sin insats. Han räddar dem från större siffror, säger VH-keepern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Trots att de slogs om samma spade utvecklade Tomas Rydén och Jonathan Stålberg en stark vänskap. På onsdagskvällen ställdes de mot varandra och båda visade prov på fint målvaktsspel.

– Det var kul att se honom. När matchen är slut är man vänner, men under matchen är vi fiender. Efteråt är vi riktigt bra vänner, säger Tomas Rydén.

Vad säger du om hans insats?

– Han ska vara riktigt nöjd. Jag tycker att han räddar dem från större siffror. Vi kunde ha haft en mycket större ledning efter både första och andra perioden tycker jag.

"Kanske inte vana"

Rydén, som också haft det lite jobbigt i säsongsinledningen, fick hålla säsongens första nolla.

– Det känns fantastiskt och skönt att vi får det här gensvaret efter allt som har varit. Det har varit två intensiva dagar innan matchen med mycket info för de nya killarna, men även för oss som är kvar från förra året.

Är det en stor omställning för dem tror du?

– Ja, för de nya är det nog det. De kanske inte är riktigt vana vid att spela det spel Phil (Horsky) vill spela. Jag är förundrad över hur vi uppträder där ute, vi spelar precis som vi ska ha i den här ishallen.

Att kunna ta med sig försvarsinsatsen i fortsättningen kan bli betydelsefullt, menar Rydén.

– Under de här två dagarna sedan Phil kom in har vi pratat väldigt mycket försvarsspel och vi bevisar ännu en gång att det funkar. Det är skönt att vi får hålla nollan och visa att vi är bra bakåt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: