Annons:

Sök

Annons:

Lagkaptenens 300:e poäng i ettan:

Jakob Karlsson noterades för sin 300:e poäng i division 1. Foto: Simon Henriksson

Lagkaptenens 300:e poäng i ettan: "Roligare om man gjort det i SHL"

288 matcher för Vimmerby Hockey, Olofströms IK och Visby/Roma i division 1. I dagens match mot Borås kom lagkaptenen Jakob Karlssons 300:e poäng.
– Det är kul, även om det hade varit roligare om man gjort det i SHL, säger han.

Annons:

Trots flera säsonger i Allsvenskan med bland annat Södertälje, Pantern och Oskarshamn har Jakob Karlsson nu gjort 300 poäng i division 1. Detta efter 288 matcher. Milstolpen nådde han efter sin finfina passning till Mathias Wigleys 2-0-mål i 3-1-segern mot Borås.

– Det är kul och man får vara nöjd med det, även om det hade varit roligare att ha gjort det i SHL. Samtidigt är jag helt säker på att många spelare där inte hade producerat lika mycket i ettan som jag har gjort genom åren, säger Jakob Karlsson.

Hur bra koll har du haft på att det är nära?

– Man har haft lite koll på det och siktat på det sista tiden, men det är inget man tänker på precis före match. Det känns skönt att ha passerat det.

"Ska inte vara girig"

Jakob Karlsson har snittat lite mer än en poäng per match under sina säsonger i främst Olofströms IK och Vimmerby Hockey. 

– Man ska inte vara girig, men jag är ganska ineffektiv. Jag skapar mer än jag gör poäng. Som den här säsongen har jag skapat mycket mer än jag fått utdelning för. 

Själva matchen mot Borås var han inte jättenöjd med.

– Vi gjorde en bättre match i går, vi hade inte samma flyt i anfallsspelet. Sedan är det så att vi inte har vunnit på länge, så det sitter lite i huvudet säkert. Borås är samtidgt skickliga, de har bra forwards och spelar lurigt. Serien är mycket jämnare i år.

Hur ser du på chansern att nå Allettan?

– Vi sitter i ett dåligt läge och får bara se match för match. Det är jämna matcher vi har förlorat och det är jämna matcher hela tiden. Vi behöver ta några skalper och måste vinna några svåra bortamatcher för att få kontakt. Det är absolut möjligt och långt kvar, men vi har ändå stabiliserat oss och släpper inte in så mycket mål längre. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: