Annons:

Sök

Annons:

Mer än bonuspoäng på spel för Vimmerby Hockey imorgon

I morgon väntar HC Dalen hemma för Vimmerby Hockey i HockeyEttans sista omgång. Bonuspoäng står på spel, men VH-tränaren Phil Horsky tycker att matchen är minst lika viktig ur en annan aspekt.

Annons:

Sista matchen i grundserien, och för Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky handlar onsdagskvällens hemmamatch mot HC Dalen om mycket mer än en eller ett par extra bonuspoäng att ta med sig till Fortsättningsserien.

– Vi ska visa vad vi står för, och att vi inte är nöjda med det vi presterat hittills. Det måste brinna i oss så att vi kan visa vår hemmapublik hur bra vi är.

– Jag tycker ändå att den andra halvan av november och inledningen av december har innehållit många starka insatser från oss – inte minst attitydmässigt. Vi har tagit stora steg spelmässigt och ytterligare en bra match är skönt att ha med sig in i Fortsättningsserien, säger Phil Horsky.

Ingen semester under uppehållet

Efter morgondagen väntar två och en halv veckors speluppehåll innan Fortsättningsserien drar igång 28 december. Men någon semester för VH-spelarna blir det inte.

– Vi kommer börja trycka på med träning redan på torsdag. Sedan blir det en ledig helg innan vi kör en hel träningsvecka tillsammans. Då handlar det mycket om repetition med fokus på strukturerna, men även slipa på detaljer och lägga på lite kondition.

– Kristoff Kontos (Vimmerbys kanadensiske forwardsförvärv) anländer på fredag. Det blir bra tajmat att börja med en hel vecka tillsammans. Med honom kommer det bli en hel del individuella samtal och video, säger Phil Horsky.

Duo tillbaka i VH 

Morgondagens motståndare, nian HC Dalen, ligger två poäng bakom åttan Vimmerby. Till sjuan Mörrum har Vimmerby tre poäng, och dessutom sämre målskillnad.

På spel står bonuspoäng man tar med sig in i Fortsättningsserien.

– Dalen är ett bra lag med en del spets. Det var en jämn match där – vi hade svårt att utnyttja våra chanser, men var det bättre laget. Fokus ligger dock på vad vi gör, inte på dem. I morgon kommer det handla om attityd – jag vill inte se något annat än en hundraprocentig insats, säger Horsky.

I Vimmerby är både Oskar Carlsson och Maximilian Popovic tillbaka.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: