Annons:

Sök

Annons:

Modigs hyllar IKO:s fenomenala mittperiod: ”Åt upp dem totalt”

Markus Modigs var mycket nöjd efter Oskarshamns klara 4–2-seger mot Luleå. Foto: Ossian Mathiasson

Modigs hyllar IKO:s fenomenala mittperiod: ”Åt upp dem totalt”

Glädjen var stor efter IK Oskarshamns skrällseger mot serieledaren Luleå i SHL. Vimmerbysonen Markus Modigs hyllade insatsen. 
– Vi satte sådan fruktansvärd press på Luleå och lät de aldrig andas, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nykomlingen IK Oskarshamn kämpar i botten av SHL och har som mål att hålla sig kvar i landets högsta serie utan kval. 

I kvällens hemmamatch mot serieledaren Luleå levererade laget en närmast felfri insats och vann med 4–2. 

– Det var rätt lag som vann. Vi gjorde en stabil match över 60 minuter, speciellt andra halvan av matchen, säger Markus Modigs. 

"Hann aldrig slå ifrån sig"

IKO hamnade i ett 0–1-underläge efter första perioden och svarade sedan för en mäktig vändning via en av säsongens bästa perioder. 0–1-underläget förvandlades till ledning med 3–1 och IKO vann skotten med förkrossande 18–4 och fick välförtjänta ovationer efter mittperiodens slut.  

– Det är en av våra bättre perioder denna säsong. Vår forechecking var exemplarisk, vi satte sådan fruktansvärd press på Luleå och lät de aldrig andas. Vi sköljde över dem, de hann aldrig slå ifrån sig några puckar. Vi åt upp dem totalt, säger Markus Modigs och fortsätter:

– När vi spelar så där så tävlar vi med alla lag, då spelar det ingen roll om det är Frölunda eller Luleå på andra sidan. 

Målskytte lossnade

Modigs vittnar om IKO har spelat bra i många matcher utan att få utdelning. Denna gång gav det klara spelövertaget resultat i anfallsväg.

– Vi har spelat jättebra långa stunder men har kanske inte fått den rätta utdelningen, bommat några chanser och förlorat jämna matcher som vi ska vinna. Det är tufft som nykomling att vinna måstematcherna. I dag gjorde vi ett fantastiskt bra jobb i 60 minuter. Vi gav dem ingenting, det var riktigt kul att vi kunde vara så bra hela matchen. 

Hur går det för egen del i IKO?

– Det går alltid upp och ner. Här har man väl tagit en mer hårdjobbande roll men får man ytor så kommer det någon dragning då och då. Överlag går det bra. I dag sumpade jag väl lite för många lägen, säger han. 

"Borde ha satt någon puck"

Han missade ett friläge i andra perioden och fick inte in pucken när Simon Depres hittade fram till honom i ett fritt läge framför målet. 

– Jag borde ha satt någon puck i dag men så är det ibland. Jag grämer mig inte lika mycket över sådana missar när vi vinner. Det hade varit värre om vi hade torskat med något mål. 

I och med kvällens skrällseger lämnade Oskarshamn över jumboplatsen till Leksand och har lika många poäng som Linköping på säker mark, det vill säga plats nummer tolv. 

– Vårt mål är självklart att hålla oss kvar utan kval. Vi har satt oss i en hyfsat bra position till att klara det och jag tycker att vi har spelat bättre den sista månaden och har vunnit fler matcher. Vi ska hela vägen in och ta en match i taget. 

"Är ingen superstjärna"

Det är Modigs andra säsong i Oskarshamn och han trivs bra i sin nya hemstad, både på och utanför isen. 

– Det är hur bra som helst. Jag har bra kompisar i laget, flickvän och bor i hus. Jag har ingenting att klaga på. Det är lugnt och skönt, ganska likt Vimmerby även om Oskarshamn är lite större. Man är inte helt anonym och man är inte heller någon superstjärna. Folk gillar att komma fram och prata lite hockey. Sitter man i bubbelpoolen i simhallen så är det någon som känner igen en och vill prata hockey, det är likaså om man är ute på promenad eller äter på stan. Det är trevligt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: