Annons:

Sök

Annons:

VH är laget som jagas: ”En annan mental utmaning”

Vimmerby Hockey har inlett fortsättningsserien med fem raka segrar och jagar sjätte segern mot Borås. Foto: Ossian Mathiasson

VH är laget som jagas: ”En annan mental utmaning”

Vimmerby Hockey jagade Kalmar HC inför fortsättningsseriens start. Nu är rollerna ombytta några matcher i den nya serien. 
– För oss handlar det om att tänka på vad vi ska göra och inte titta på hur det ser ut i tabellen, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har plockat fem raka segrar i fortsättningsserien och har visat upp ett stabilt försvars- och anfallsspel. 

– Det har funkat mycket bättre i nya serien och vi är glada över hur det har gått men vi är inte nöjda på långa vägar. Vi toppar serien och möter lag som kommer med kniven mellan tänderna och är desperata så är det något som vi måste matcha. Det blir en utmaning för oss. Det finns mycket som vi kan förbättra men jag är glad över sättet som vi spelar och uppträder på planen. Det är strukturerat och disciplinerat och alla bitar funkar. Vi är medvetna om att det blir tuffare framöver, då alla lag vill slå oss. Vi är laget som jagas, säger Phil Horsky.

Rydén står igen

Efter fem omgångar toppar Vimmerby serien, fyra poäng före Kalmar HC och sju poäng för Dalen. Just nu tyder det mesta på att det är Vimmerby och Kalmar som gör upp om förstaplatsen som betyder spel i playoff. 

Hur tänker du kring att ni är laget som jagas nu?

– Det är ingenting som vi funderar på. För oss handlar det om att tänka på vad vi ska göra och inte titta på hur det ser ut i tabellen. Det är ett nytt läge för oss, absolut. Det har förändrats och det är en annan mental utmaning men vi jobbar på det och jag är glad när jag ser hur vi tränar, uppträder och spelar med en ledning. Grabbarna visar bra vanor och är hungriga, säger han. 

VH har alla spelare tillgängliga till dagens match mot Borås och Tomas Rydén får, för sjätte matchen i rad, förtroendet mellan stolparna. 

– Vi är pigga, fräscha och hungriga. Tomas Rydén står igen. Han är fantastiskt bra och känner sig mycket bättre i kroppen efter skadan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: