Annons:

Sök

Annons:

VH-tränaren starkt kritisk till kvällens domarinsats

Vimmerby Horsky var starkt kritisk till domare Morgan Claessons insats i kvällens bortamatch mot Mörrum.

VH-tränaren starkt kritisk till kvällens domarinsats

Det är inte ofta man hör Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky kritisera domare. Men efter kvällens match mot Mörrum (förlust 6-5 efter förlängning) var han inte nådig i sin kritik.

Annons:

När vi når Horsky sitter han tillsammans med övriga ledarstaben i bussen och väntar på att spelarna ska bli klara för hemresa.

– Vi vet inte riktigt vad vi ska säga. Med tanke på hur mycket som gick emot dem i kväll är jag stolt över grabbarnas insats. Den här domaren dömde bort oss totalt i dag. Jag tycker synd om killarna.

"Blir bestraffade för ingenting"

Under matchen åkte VH på sex utvisningar. Mörrum en.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Laget kämpar, visar attityd och karaktär, men blir bestraffade för ingenting. Han (domare Morgan Claesson) såg till att de kom tillbaka i matchen, och såg till att de vann matchen.

Matchavgörande utvisning

Matchavgörande blev den utvisning som Roman Semjonov åkte på med 53 sekunder kvar, under vilken Mörrum sedan gjorde 6-5 i overtime.

– Hela hallen och båda lagen trodde att det var Mörrumsspelaren som skulle åka ut, suckar Horsky.

– Vi var i fair play-toppen i grundserien. Vi är det även här i vårserien. Senast mot Borås fick motståndarna en enda utvisning. I dag fick Mörrum en. Båda matcherna har dömts av Morgan Claesson, noterar Phil Horsky.

Finns det någon anledning till självkritik när ni analyserar er egen insats?

– Självklart måste vi ifrågasätta våra beslut i spelet utan puck, vi kan vara mer disciplinerade och gör inte vår bästa match i boxen.

– Men vi tog i alla fall en poäng mot ett bra lag, och den kan komma visa sig bli betydelsefull. Nu gäller det att vinna kommande hemmamatcher – härnäst mot ett svårspelat Tyringe på fredag. Men jag är inte orolig, med den här attityden och strukturen kommer vi greja det, säger VH-tränaren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: