Annons:

Sök

Annons:

Horsky efter segern: "Speedigt, korta byten, attityd och pondus"

– En mycket bra insats. Skillnaden i dag jämfört med när vi förlorade mot Mörrum var disciplinen.
Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky hade all anledning att vara nöjd med sitt lag efter kvällens 5-2-seger mot Kalmar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockeys första period mot Kalmar HC i kvällens match i HockeyEttan Södra vår var utan tvekan en av säsongens bästa insatser. Laget var brutalt överlägset och skotten slutade 18-1, vilket till och med var i underkant.

– Skillnaden jämfört med exempelvis matchen mot Mörrum (förlust 6-5 för två omgångar sedan) var framför allt vår disciplin – jag är väldigt imponerad av killarna, säger VH-tränaren.

Inget nervdaller

Vimmerby kom till spel med tre förluster på de fyra senaste matcherna. 13 poängs försprång för några omgångar sedan hade blivit fem, och på andra sidan stod en formstark tabelltvåa, Kalmar HC, med fyra raka segrar.

Nervdaller hos hemmalaget? Inte direkt!

VH exploderade i den första perioden och Kalmar var inte i närheten av en chans under de första 20 minuterna.

Vimmerby visade däremot upp ett bländande spel och radade upp chanser, samtidigt som försvarsspelet var så kompakt som det bara kan bli.

"Bättre disciplin"

– Jag är imponerad över hur vi kom ut. Det var speedigt, korta byten, attityd och pondus. Samtidigt tycker jag inte att skillnaden var så stor jämfört med förlusten mot Mörrum. Det handlade om att vi hade bättre disciplin idag, säger Phil Horsky.

Vad tycker du om Kalmar?

 – Det är ett väldigt skickligt lag – framför allt offensivt. Men jag är glad över att vi hade en extra växel att lägga i ikväll. Det var många spelare som imponerade och klev fram.

Tre omgångar återstår och Vimmerby leder nu serien med åtta poäng. Med andra ord har man allt i egna händer inför avslutningen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: