Annons:

Sök

Annons:

Förre succéforwarden i Vimmerby Hockey klar för SHL-klubb

Förre asuccéforwarden i Vimmerby Hockey, jesper Kokkonen, uppges vara klar för spel i SHL nästa säsong.

Förre succéforwarden i Vimmerby Hockey klar för SHL-klubb

Förre Vimmerby Hockey-forwarden Jesper Kokkonen, nu i BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan, ska vara klar för spel i SHL nästa säsong. Det uppger sajten hockeysverige.se på onsdagseftermiddagen.

Annons:

Jesper Kokkonen kom till Vimmerby Hockey inför säsongen 2015-2016, och gjorde succé direkt. Under sina tre säsonger med Vimmerby i Hockeyettan svarade Kokkonen för 105 poäng (50+55) på 109 matcher.

Inför säsongen 2018-2019 värvades han till allsvenska BIK Karlskoga, och där har han fortsatt att imponera. Hittills i år har det blivit 35 poäng (23+12) på 45 matcher.

Det har gjort Kokkonen till ett hett villebråd, och nu sägs han vara klar för HV 71 i SHL till nästa säsong.

Redo för SHL

– Det är BIK som gäller nu och så får vi se vad som händer när det tar slut, säger VH-bekantingen till hockeysverige.se, som är de som idag avslöjade Kokkonens kommande flytt, med hänvisning till ”flera av varandra oberoende källor”

– Jag har haft lite intresse från både Sverige och Finland. Men jag försöker fokusera på mitt och det jag kan påverka nu. Det är att spela så bra som möjligt.

När hockeysverige.se frågar Kokkonen om han känner sig redo för SHL, svarar han:

– Det tycker jag. Jag tycker jag har tagit stora kliv sedan jag kom från ettan till allsvenskan. Så det hade varit väldigt kul att ta det klivet också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: