Promenadseger för VH mot semesterklart motstånd

Två lag som inte hade något att spela för. Vimmerby Hockey, klar seriesegrare, mot HC Dalen som är fast i ingenmansland. Det syntes. Hemmalaget vann komfortabelt med 5-2 efter att, stora delar av matchen, ha spelat ut motståndet.

Inledningsvis var det en ganska avslagen tillställning. Mycket icingpuckar och slarvigt spel, där hemmalaget Vimmerby var bättre.

Dalen hade inte sin första målchans förrän efter drygt sju minuter.

Matchens första mål kom efter 11.03 när Niklas Salo elegant styrde upp Kristoff Kontos passning i krysset.

2-0 kom strax därefter. Anton Carlsson lyfte upp en backhand i nättaket bakom David Elmgren efter att VH haft bra snurr i Dalenzonen en längre stund.

Tre minuter senare satte Roman Semjonovs 3-0 när han tryckte in en retur. Först därefter var Dalen riktigt nära att spräcka Oscar Walldéns nolla, när de hade en puck som dansade på mållinjen, utan att leta sig in.

Bortdömt mål

Tidigt i mittperioden hade Dalen sin första puck i nät. Det blev dock bortdömt - på grund av nick. En snygg nickskarv, som domarna helt korrekt dömde bort efter en stunds överläggning.

Efter åtta minuter kom så reduceringen. En snygg passning in till en helt ren Linus Tjulander som tryckte dit pucken.

En stund senare blev Christoffer Rasch fult crosscheckad efter avblåsning. Domarna valde att ge Karl Smedberg 2+2, men matchstraff hade inte varit orimligt alls.

Efter 90 sekunders konstant tryck i numerärt överläge blev det 4-1. Mattias Wigley var alert framför mål och tryckte in en retur efter skott från Niklas Salo.

Resten av mittperioden såg ut som den första, med Vimmerby som det klart bättre laget.

Transportsträcka in i mål

Vimmerby såg mest ut att vilja spela av matchen när tredjeperioden började. Gästerna var piggare och satte även en reducering, när förre VH-spelaren Oscar Josefsson avslutade ett två mot ett-läge efter fin sidledspassning från Emil Larsson.

Det blev en liten, tidig, väckarklocka för VH som steppade upp igen efter målet. Efter knappt 13 minuter utökade Niklas Salo till 5-2 efter en delikat passning från Jakob Karlsson.

Resten av matchen var, mer eller mindre, en transportsträcka.

Många av VH-spelarna var bra, men bäst var finske liraren Niklas Salo som svarade för en mycket bra match.