Annons:

Sök

Annons:

Kaptenen hoppfull trots svårt läge: ”Lika bra som KRIF”

Jakob Karlssons Vimmerby förlorade match ett i playoff mot Kallinge/Ronneby. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen hoppfull trots svårt läge: ”Lika bra som KRIF”

Kallinge/Ronneby har skaffat sig en fördel i playoff 1-serien. Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson tror på en vändning. 
– Det känns som en helt öppen serie. Det är bara att ta smällen och ladda om, säger han efter kvällens sura förlust där avgörandet föll i femte perioden.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde en stark insats i den första playoff-matchen mot Kallinge/Ronneby och var sånär på att skaffa sig en matchboll till fredagens match i Blekinge. 

Jesper Norbäck, Vimmerbys senaste nyförvärv från Grums, sköt 3–2 en bit in tredje perioden och Vimmerby försvarade sin ledning på ett bra sätt. 

Med endast 20 sekunder kvar av matchen kom gästernas kvittering. 

– Det är givetvis tungt att det blir så, det kändes som att vi hade kontroll på det. Men shit happens, pucken kan studsa fel ibland, säger VH:s kapten Jakob Karlsson om KRIF:s sena kvittering. 

"Kan känna mer självförtroende"

Efter en mållös fjärde period kom avgörandet i mitten av femte perioden. Vimmerby hade precis klarat av en utvisning när Oliver Lindgren fick pucken och sköt 4–3 efter 91.30.

– Även om vi förlorade den här matchen så tycker jag att vi kan känna mer självförtroende än vad vi gjorde före matchen. Vi vet att vi är minst lika bra som KRIF, säger Jakob Karlsson och fortsätter:

– Vi var det bättre laget under full tid, sedan var det jämnt i förlängningen. Vi hade flera bra chanser till att avgöra matchen under ordinarie tid. Jag tycker att vi är det bättre laget. 

"Lika bra som KRIF"

Nu väntar två matcher i Blekinge där Vimmerby måste vinna två gånger om för att avancera till nästa playoff-runda mot kvalserien till Hockeyallsvenskan. 

– Jag tycker att vi är minst lika bra som KRIF. De är bra i powerplay och har en bra förstalina men vi kan matcha dem. Det gäller att ta första matchen i Blekinge, sedan kommer det vara helt öppet. Det känns som en helt öppen serie. 

Vad tänker du inför fredagens match?

– Det ska bli kul. Vi kommer ha bra publikstöd på plats i fredagens match. Vi ska ta den matchen, sedan är det bara att ladda om på nytt. 

"Kul med playoff"

Jakob Karlsson gjorde en av sina bättre matcher i VH-dressen för den här säsongen och låg bakom mycket i det offensiva spelet med öppnande passningar. 

– Det var inte min bästa match men det kändes bra. Det är kul med playoff. Det gäller att försöka kliva fram och våga spela. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: