Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby måste vinna annars är säsongen över

Phil Horskys Vimmerby måste nu vinna dubbelt i Kallinge för att avancera till nästa playoff-steg. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby måste vinna annars är säsongen över

Vimmerby Hockey var 20 sekunder från en drömstart i playoff-mötet mot Kallinge/Ronneby. Nu krävs två segrar i Blekinge. 
– Lyckas vi vinna första matchen är det press på dem igen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förlusten i tisdagens hemmamatch gör att Vimmerby Hockey har en mycket svår uppgift framför sig i Blekinge. Phil Horskys VH måste vinna två bortamatcher för att avancera till nästa playoff-steg. 

VH-tränaren är tydlig med att hans lag först och främst måste ha fokus på kvällens match. 

– Vi måste tro på det och inte tänka på två matcher. Det är en match i taget och lyckas vi vinna första matchen är det press på dem igen. Vi har inget att förlora och det är en bra känsla i gruppen. Det var mycket skratt och vi är redo, säger Phil Horsky.

"Måste kolla på prestationen"

I tisdagens första playoff-match släppte VH in 3–3 med 20 sekunder kvar och 3–4 i mitten av femte perioden. Det var med andra ord ett tufft nederlag för Vimmerby, som gjorde en väl genomförd insats och hade bra lägen att avgöra under ordinarie tid. 

– Vi gjorde en mycket bra match men det är små marginaler i playoff. Vi hade en återhämtningsdag i onsdags där spelarna kunde välja mellan is eller fys. I dag (läs i går) hade vi 40 bra minuter på isen och en special teams-genomgång som var nyttig, säger Horsky och fortsätter:

– Det är små detaljer i vårt spel som vi kommer ändra. Vi vet vad vi har gjort bra på sistone och jag har verkligen förklarat för grabbarna att vi är ett bättre lag än KRIF. Spelarna måste kolla på prestationen och sakerna som vi har gjort väldigt bra. Vi vann till exempel grundseriematchen i Kallinge och vet att vi kan vinna två matcher där. Nu spelar vi mycket bättre jämfört med hur det var då. 

Hur ser du på era chanser att vända på serien?

– Jag tycker att de är riktigt bra. Vi kommer göra en-två förändringar i kedjorna. 

"Jag älskar det"

Det är två bussar med supportrar som åker ner till Blekinge för att stötta VH i fredagens möte. På torsdagskvällen var det 75 personer som hade anmält sig till resan. 

– Det är så kul. Jag älskar det. Det finns en stark hockeykultur i Vimmerby, det är återigen bevisat att folket i Vimmerby bryr sig om hockeyn. Det är kul att vi har ett så stort stöd. 

Varken Max Popovic eller Tobias Fridh kommer spela kvällens match. 

– Popovic gjorde sitt första ispass i dag (läs i går) men han kommer inte spela något i den här serien, säger Horsky. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: