Fortsatt mörker för IKO: ”Just nu ser jag inget bra”

Filiph Engsund var besviken efter IK Oskarshamns 13:e raka förlust i SHL. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamn är redan klart för negativt kval. I säsongens sista Smålandsderby mot HV71 åkte SHL-jumbon på 13:e raka nederlaget.

IK Oskarshamn förbereder sig för det kommande kvalspelet och försöker gå förbi bottenkonkurrenten Leksand innan dess.

På sistone har IKO jobbat sig ikapp till oavgjort och en poäng mot Malmö, Färjestad, Luleå och Örebro och i lördagens match mot Djurgårdens IF på Hovet gav en stark upphämtning noll poäng.

I kvällens match mot HV71, som kämpar för att ta den sista slutspelsplatsen, räckte inte IKO riktigt till. IKO ledde förvisso med både 1–0 och 2–1 i första perioden men HV gjorde både 1–1 och 2–2 i powerplay. Bara 27 sekunder in i andra perioden tog HV71 ledningen för första gången i matchen och det var verkligen inte den start som Per-Erik Johnsson ville ha. Hans IKO kom ändå tillbaka och kvitterade halvvägs in i mittperioden.

"Det är för dåligt"

HV71 sköt sedan 4–3 i upptakten av tredje perioden och fyllde på med 5–3 kort därpå. Det var Oskarshamns 13:e raka förlust i SHL och nu har jumbon fyra poäng upp nästjumbon Leksands IF med tre matcher kvar.

”Det är för dåligt. Vi släpper två billiga mål, det är väl det. Just nu ser jag inget bra”, säger IKO-forwarden Filip Engsund besviket i C Mores sändning.

”Det är klart att vi ha en seger. Vi slarvar bort det här, vi är med i matchen och sedan ska vi slarva bort det med två skitmål. Det suger”.

Oskarshamns målskyttar var Rickard Palmberg, Pontus Netterberg och Henrik Nilsson.