Annons:

Sök

Annons:

Från Vimmerby till SHL på några få år:

Jesper Kokkonen imponerade under sin tid i Vimmerby och är nu klar för spel med HV71 i SHL. Foto: Ossian Mathiasson

Från Vimmerby till SHL på några få år: "VH har en stor roll i min karriär"

Jesper Kokkonen lämnade Vimmerby Hockey våren 2018. Nu ingår den spelskicklige forwarden i SHL-klubben HV71:s trupp. 
– Det kan gå snabbt i hockey men det är självklart väldigt roligt, säger Jesper Kokkonen.

Annons:

Jesper Kokkonen kom till Vimmerby Hockey inför säsongen 2015/2016, blev Hockeyettan-klubben trogen under tre säsonger och producerade 105 poäng (50+55) på 109 matcher. 

Han fick en välförtjänt chans i allsvenska Karlskoga till säsongen 2018/2019 och kommer från två starka säsonger i Värmland. 

"Hade mer poäng i mig"

Tidigare i dag presenterades Kokkonen som SHL-klubben HV71:s senaste nyförvärv till kommande säsong. Kokkonen kommer göra SHL-debut som 27-åring i höst och har haft en lång väg till eliten. 

– Jag har alltid haft drivet och velat hamna i SHL, det har varit prio ett. Jag har samtidigt fått bra förtroende under de senaste säsongerna och haft bra sommarfys. Jag har det offensiva spelet i mig och har dessutom förbättrat mitt spel över hela isen, säger Jesper Kokkonen. 

Under de två senaste säsongerna har han fått chansen i både powerplay och boxplay. 

– Det är klart att man växer av sådana uppgifter när man får spela i alla konstellationer, säger Kokkonen. 

Det blev 22 poäng på 51 matcher under debutsäsongen i Karlskoga och i år fick poängproduktionen ett rejält lyft med 38 poäng (24+14) på 52 matcher. 

– Jag kände redan efter första säsongen att jag hade mer poäng i mig. Jag brände otroligt mycket första året. I år fick jag bra utdelning, säger Kokkonen.

"Fick bra stäm i vår kedja"

Redan i februari kom det uppgifter om att Jesper Kokkonen var klar för spel med HV71 i SHL och i dag, drygt två månader senare, bekräftades värvningen av Jönköpingsklubben. 

– Jag hade ett bra snack med Hult (Johan, sportchef). Det gick rätt fort när det kom på tal och det var ett självklart val. Det blir grymt att åka in och möta HV-fansen i Kinnarps Arena. Det gäller att jag steppar upp ett steg till.

Hur minns du dina tre år i Vimmerby?

– Det var en riktigt rolig tid. Jag har skaffat vänner från Vimmerby för livet. Rent hockeymässigt har VH en stor roll i min karriär, framför allt sista året. Jag spelade tillsammans med Modigs (Markus) och ”Jagge” (Jakob Karlsson) och det var grymt, vi fick ett bra stäm i vår kedja. 

Hur bra koll har du på VH nuförtiden?

– Jag har följt laget mycket och under playoff kikade jag på flera matcher på nätet. Det är kul att de tar sig så långt. Jag är säker på att de hade slagit ut Hudiksvall och tagit sig till kvalserien. 

"Har nära till byn"

Kokkonen bodde i Vimmerby i tre år och nu återvänder han till Småland i och med flytten till Jönköping. 

– Det ska bli kul, då har jag nära till byn. Då kan man komma och hälsa på. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: