Annons:

Sök

Annons:

Förbundets beslut: Kravet på eget kapital slopas kommande säsong

Kravet på eget kapital tillämpas inte kommande säsong. Foto: Pixabay

Förbundets beslut: Kravet på eget kapital slopas kommande säsong

På grund av covid-19 och att den gångna säsongen fick avbrytas har Svenska Ishockeyförbundet sett över licensreglerna inför säsongen 2020/2021. Kravet på eget kapital kommer inte tillämpas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under onsdagen har hockeyförbundets styrelsen tagit beslut om en justering av licensreglerna inför kommande licensprövning. 

"Arbetet med de justerade licensreglerna har skett i dialog med ligaorganisationerna SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan", skriver förbundet.

Så justeras licensreglerna:

* Kravet på eget kapital kommer inte att tillämpas vid licensprövningen inför säsongen 2020/2021.

* Samtliga föreningar i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ska i samband med licensprövningen också inlämna en plan för att säkerställa föreningens likviditet.

* Gällande krav på eget kapital inför licensprövningen säsongen därpå, 2021/22, återkommer förbundsstyrelsen med besked i ett senare skede.

– Med anledning av det extraordinära läge som vi befinner oss i har våra klubbar en utmanande ekonomisk situation att hantera. Därför är det ett både viktigt och nödvändigt beslut som tagits att licensprövningen inför kommande säsong inte omfattar kravet på eget kapital, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet. 

I praktiken innebär det att VIK klarar licensen för spel i HockeyAllsvenskan och så även IK Oskarshamn i SHL samt Vimmerby Hockey i division 1.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: