Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VH VÄRVAR BACK FRÅN SERIEKONKURRENT

Oskar Lindgren avgjorde den första playoff 1-matchen mot Vimmerby. Nu lämnar han Kallinge/Ronneby för spel med VH. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

JUST NU: VH VÄRVAR BACK FRÅN SERIEKONKURRENT

Vimmerby Hockey har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför kommande säsong. Den 23-årige backen Oskar Lindgren kommer närmast från tre säsonger med Kallinge/Ronneby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På tre säsonger i Blekingeklubben har Oskar Lindgren gjort 36 poäng på 120 matcher (6+30) samt fyra (2+2) på 13 playoffmatcher.

Senaste säsongen blev det elva poäng i seriespelet (2+9) samt en poäng i playoff, och den gjorde han när han avgjorde första playoff 1-mötet mot Vimmerby Hockey i förlängning. 

"Jag har haft tre bra säsonger i Kallinge, men känner att jag behöver hitta på något nytt och tror att jag kommer kunna utvecklas perfekt i Vimmerby. Jag har haft Phil Horsky som tränare i Örebros J20 och där vet jag vad jag får varje dag, så det spelade in en hel del. Men också att komma till ett bra lag", säger Oskar Lindgren om sitt nya klubbval i ett pressmeddelande. 

Avtalet med Lindgren är skrivet över kommande säsong.

"Jag ser mig själv som en tvåvägsback med bra skridskoåkning och rörelse, bra speluppfattning, men som också kan spela lite tufft och småfult ibland, om så krävs, säger han när han beskriver sig själv som spelare", säger Oskar Lindgren.

"Solid och bra back"

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson är nöjd med den senaste påskriften. 

"Oskar Lindgren är en solid och bra back som vi känner till sedan åren i Kallinge. Det är en spelare som kommer kunna bidra i både defensiv- och offensiv zon. Han är i en bra ålder, och har alla förutsättningar att bli nyttig för oss i vinter. Vi är nöjda att han valt att fortsätta sin hockeykarriär i Vimmerby", säger Morgan Persson. 

Fakta

Vimmerby Hockeys trupp säsongen 2020/21:

Spelare: Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Tränare: Phil Horsky (förlängning)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: