Annons:

Sök

Annons:

LAGKAPTENEN KAN HA GJORT SITT I VH – SPORTCHEFEN RÄKNAR BORT HONOM

Jakob Karlsson kan ha gjort sitt sista framträdande i Vimmerby Hockey då parterna inte kommer överens om en förlängning. Foto: Ossian Mathiasson

LAGKAPTENEN KAN HA GJORT SITT I VH – SPORTCHEFEN RÄKNAR BORT HONOM

Jakob Karlsson är starkt förknippad med Vimmerby Hockey. Nu tyder det mesta på att lagkaptenen och trotjänaren har gjort sitt sista framträdande i moderklubben. 
– Jakob har tackat nej till det jag kan erbjuda, det beskedet fick jag i tisdags, säger VH:s sportchef Morgan Persson. 

Annons:

Lagkaptenen Jakob Karlsson har spelat 230 seriematcher i Vimmerby Hockey sedan 2012 och producerat 222 poäng. 

Nu finns en överhängande risk att Jakob Karlsson och Vimmerby Hockey går skilda vägar. Parterna har inte kommit överens om en förlängning, något som Vimmerby Tidning berättade om i dag. 

– Jakob har tackat nej till vårt senaste förslag, det är jättetråkigt. Jag har ändå full respekt för att han har tagit ett beslut och jag får jobba utifrån det han har sagt till mig, säger Morgan Persson. 

Sannolikheten är stor att Jakob Karlsson lämnar VH, hur ser du på det?

– Utifrån det han har svarat mig så är det ett definitivt beslut. Det är tråkigt, visst är det så. Jag kan inte säga något annat, säger Morgan Persson. 

"Det är vad jag kan erbjuda"

I spåren av coronapandemin har klubbens ekonomiska förutsättningar förändrats, enligt Morgan Persson. 

– Jag har fått tydliga direktiv från styrelsen som säger att jag måste vara återhållsam och följa den budget jag har. Om vi ska ha ett slagkraftigt lag så är det utifrån de förutsättningarna som vi jobbar efter. Det jag har presenterat för Jakob är vad jag kan erbjuda, säger han och fortsätter:

– Det är en jobbig och tuff verklighet vi lever i. Det är skittråkigt men det är så det är. Vi har fått permittera vår kanslipersonal och det är också tråkigt. 

"Får titta på andra lösningar"

Jakob Karlsson är rutinerad och skicklig spelare i Hockeyettan och Persson är tydlig med att det skulle vara ett tungt tapp om Karlsson inte fortsätter. 

Vad betyder han för klubben?

– Han är egen produkt och betyder mycket med sin rutin och ledaregenskaper, det är sådant som vi kommer märka av. Det är en stark profil som är duktig på att hålla ihop gruppen. Det är jättetråkigt. Det sista budet jag gav honom är vad jag kan göra, han valde att tacka nej till det i tisdags. 

Hur långt ifrån varandra är ni?

– Svårt att hitta en jämförelse, men vi kan bara konstatera att vi inte är överens. Det är så det är. 

Har ni haft någon kontakt de senaste dagarna?

– Vi har inte pratat sedan i tisdags när han meddelade vad han tyckte och tänkte kring det vi presenterade och hade att erbjuda. Han valde att tacka nej till det. 

Kan du göra något för att behålla honom?

– Inte utifrån de ekonomiska ramarna som jag har, då kan jag inte göra något. Det är tyvärr så.  

Hur går du vidare?

– Jag får titta på andra lösningar. Det finns spelare så det är inte det. Vi får jobba på utifrån förutsättningarna vi har. I våra kalkyler har vi haft med oss att det kan bli ett sådant scenario, då får vi gå vidare. Det är inte mer än så. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: