Annons:

Sök

Annons:

Karlsson vill hitta en lösning:

Jakob Karlsson är hoppfull om att hitta en lösning för fortsatt spel i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson vill hitta en lösning: "Mina förslag är mycket rimliga"

Jakob Karlssons framtid i moderklubben Vimmerby Hockey är högst osäker. Sportchefen Morgan Persson har räknat bort honom – huvudpersonen själv vill hitta en lösning. 
– Vimmerby verkar ha bestämt sig men jag vill fortsätta spela i VH, säger Jakob Karlsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey kan mycket väl drabbas av ett stort avbräck i och med att Jakob Karlsson och moderklubben inte kommer överens om kontraktet inför kommande säsong. 

”Jakob har tackat nej till vårt senaste förslag, det är jättetråkigt. Jag har ändå full respekt för att han har tagit ett beslut och jag får jobba utifrån det han har sagt till mig”, sa VH:s sportchef Morgan Persson för en stund sedan. 

Huvudpersonen själv ger sin syn på att han kan vara på väg bort från moderklubben och dialogen med Morgan Persson.

– Jag har hela tiden varit tydlig med att jag vill spela vidare, det sa jag på ett möte med Morgan (Persson) efter säsongens slut. Sex veckor senare erbjöds jag ett kontraktsförslag med en rejäl sänkning. Då la jag mig i mitten med en något mindre sänkning, medan Morgan (Persson) står fast vid sitt första och enda förslag. Det har jag tackat nej till och VH har tackat nej till min kompromiss, säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

"Känner mig inte färdig"

Jakob Karlsson är tydlig med att han kommer spela i Vimmerby eller lägga skridskorna på hyllan. 

– Jag har kommit till en del av min karriär där jag vill spela för den klubb jag brinner för och vara med och utveckla den. Jag tycker att vi tagit stora kliv framåt senaste säsongerna och vill gärna driva laget och klubben vidare med det jag kan. Tyvärr verkar det som att VH har stängt dörren, men jag har inte stängt någon dörr för att vi ska kunna komma överens. Jag älskar att spela i VH och tycker att jag kommer från en väldigt bra säsong. Jag känner mig inte färdig på något sätt, säger Karlsson.

Jakob Karlsson är beredd att gå ned i lön men inte så mycket som klubben vill. 

– Jag tycker att mina förslag är mycket rimliga och kommer inte göra några ändringar. Jag vet ingen annan spelare som gett förslag om sänkt lön beroende på hur klubbens ekonomi utvecklas och vad jag vet ser det bra ut för Vimmerby ekonomiskt trots coronaviruset. Om Vimmerby hittar en spelare med samma kvalité på isen, samma hjärta för klubben, samma erfarenheter och någon som kan ta min plats i valberedningen för den summa de erbjudit mig så säger jag grattis och lycka till.

"De har mitt nummer"

Hans förhoppning är att parterna kan mötas på mitten och menar på att bollen ligger hos Vimmerby. 

– De har mitt nummer och vet var jag står. Jag ser det som en pågående förhandling och jag vill spela vidare och har inte gett upp hoppet. Jag kan inte tänka mig att alla år i VH kan sluta med att sportchefen skriver ”ha det gott” i ett mejl och det skulle kännas sorgligt och tragiskt om det blev slutpunkten för mina 15-20 år i klubben. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: