Annons:

Sök

Annons:

Ekonomisk brakförlust för Kalmar HC - VH-bekanting in i styrelsen

Kalmar HC gör en ekonomisk brakförlust för den gångna säsongen. Det redovisades vid gårdagens årsmöte. Samtidigt röstades en Vimmerby-bekanting in i föreningens nya styrelse. Foto: Ossian Mathiasson

Ekonomisk brakförlust för Kalmar HC - VH-bekanting in i styrelsen

Vimmerby Hockeys seriekollega Kalmar HC gör en brakförlust på 2,1 miljoner kronor för det gångna verksamhetsåret. Detta gör att spelarbudgeten nu skärs ner rejält. Samtidigt tar en Vimmerbybekanting plats i KHC:s nya styrelse.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kalmar HC:s gångna säsong i Hockeyettan är nog något som både spelare, supportrar och ledning vill glömma. Sportsligt missade man målet att ta sig till Allettan och turerna kring föreningens största sponsorer var många och resulterade i att samarbetet upphörde.

2,1 miljoner back

När föreningen höll årsmöte på onsdagen konstaterade man också att organisationen inte har hängt med samt redovisade ett kraftigt ekonomiskt minusresultat.

2,1 miljoner back för det gångna verksamhetsåret gör att svångremmen nu  dras åt ytterligare av den nya styrelsen. Bland annat minskas spelarbudgeten med en miljon kronor.

På sin hemsida förklarar föreningen det kraftiga minusresultatet i första hand med att man hade med sig för höga kostnader in i säsongen. Samtidigt har dock omsättningen minskat med nästan exakt lika mycket som minusresultatet, två miljoner kronor. Under det gångna verksamhetsåret omsatte Kalmar HC 7,5 miljoner kronor.

VH-bekanting in i styrelsen

Vid årsmötet röstades en ny ledamot in i KHC:s styrelse – Vimmerbybekantingen Camilla Freedeke. Camilla, som jobbar i Kalmar, har tidigare varit engagerad i Vimmerby Hockeys organisation.

Vi har sökt Camilla Freedeke.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: