Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: AVSLAG FÖR KHK - KASTAS UR ALLSVENSKAN

Foto: Pixabay

JUST NU: AVSLAG FÖR KHK - KASTAS UR ALLSVENSKAN

I dag kom beskedet. Appelationsnämnden gör avslag på Karlskrona HK:s överklagan, och nu kastas laget ur HockeyAllsvenskan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 12 juni meddelade Svenska Ishockeyförbundet att allsvenska Karlskrona HK inte skulle beviljas någon elitlicens till den kommande säsongen, utan degraderas till Hockeyettan. Anledningen var föreningens stora skulder, på uppemot tio miljoner kronor, som lokala medier i Blekinge rapporterat om.

Avslag på överklagan

I dag skriver Blekinge läns tidning att Svenska Ishockeyförbundets Appelationsnämnd gör avslag på KHK:s överklagan – trots att KHK har lyckats förbättra sin ekonomiska situation sedan domen kom. Beslutet grundar sig på att klubben befann sig på obestånd den 30 april.

– Det är för jävligt. Nu har de dödat hockeyn i Blekinge, säger föreningens ordförande Tobias Larsson till Blekingesport.

Enligt BLT kommer Karlskrona HL att överklaga beslutet till riksidrottsförbundet.

"Antar att det är kört"

– Vi är utsparkade men även om vi överklagar, antar jag att det är kört. Vi har inte så många spelare på kontrakt och det blir att titta på en omsättning där. Rent krasst spenderas dagen med att analysera vad som ska göras. Men det är förbaskat surt att kastas ur en division, säger Tobias Larsson till Aftonbladet.

Dagens beslut innebär, ifall det blir det slutgiltiga, sannolikt att både Västerviks IK i Hockeyallsvenskan och Vimmerby Hockey i Hockeyettan får nya motståndare kommande säsong. KHK kommer med stor säkerhet placeras i den södra ettan, och deras plats i HockeyAllsvenskan kommer att tas av Väsby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: