Annons:

Sök

Annons:

Långt borta med en återkomst till VH: ”Tänker inte så mycket på Hockeyettan”

Karlskrona HK-backen Ludvig Jardeskog (längst till höger) kommer med stor sannolikhet inte spela i Vimmerby Hockey kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Långt borta med en återkomst till VH: ”Tänker inte så mycket på Hockeyettan”

De kontraktsbundna Karlskrona HK-spelarna är fria att lämna efter degraderingen från Hockeyallsvenskan. 
Ludvig Jardeskog, med ett förflutet i Vimmerby, funderar över sin framtid. 
– För tillfället så är inte Hockeyettan ett alternativ. Jag siktar på Hockeyallsvenskan i första hand, säger han. 

Annons:

I princip allting talar för att Karlskrona HK tvångsdegraderas från Hockeyallsvenskan och spelar i Hockeyettan kommande säsong efter att Blekinge-klubbens överklagan till appellationsnämnden har fått avslag.

KHK släpper också sina kontrakterade spelare, bland annat backen Ludvig Jardeskog, som kom till Karlskrona inför fjolårssäsongen efter att ha spelat två säsonger i Vimmerby Hockey. 

Vill spela vidare i allsvenskan

Var han spelar kommande säsong är oklart men han har fokus på att karriären ska fortsätta i Hockeyallsvenskan. En återkomst till Vimmerby är därmed inte så aktuellt.  

– Vimmerby är alltid Vimmerby så det är klart att jag har Vimmerby nära hjärtat. Jag har varit i Vimmerby i två säsonger och har många vänner kvar där. För tillfället så är inte Hockeyettan ett alternativ. Jag siktar på Hockeyallsvenskan i första hand och blir det inte det så kan det bli utlandet men det är lite ovisst med tanke på coronaläget. Jag vet inte riktigt hur det blir, säger Ludvig Jardeskog.

Har du fått något förslag från Vimmerby?

– Det vet min agent i så fall men jag har pratat med både Morgan (Persson, sportchef) och Phil (Horsky, tränare) men hur långt de har kommit med förhandlingar och förslag vet jag inte. Det är min agent som sköter det. 

Hur gick tongångarna när du pratade med VH?

– De förstår min situation med att jag vill spela högre upp än Hockeyettan. Sedan är det klart att de vill ha mig om det blir Hockeyettan för min del. 

Finns det något som talar för Vimmerby?

– Jag vet inte riktigt. Jag tänker inte så mycket på Hockeyettan just nu men det tänker jag kanske på om en vecka, jag vet inte. Men fokus ligger på att spela högre upp men Vimmerby är inte helt otänkbart med tanke på Phil (Horsky) som huvudtränare och kompisarna i laget men det ska hända en del för att det ska bli så. 

För du diskussioner med några klubbar i Hockeyallsvenskan?

– Det är agenten som sköter det men det är inget som är klart någonstans. Jag kan säga att jag håller alla dörrar öppna. 

"Inte skött det snyggt"

Spelare, ledare och fans i KHK har dragits mellan hopp och förtvivlan under flera månader och i mitten av juli kom beskedet att appellationsnämnden går på förbundets linje att degradera KHK från Hockeyallsvenskan. 

– Det har varit ganska jobbigt faktiskt, man har inte vetat någonting under de senaste månaderna. Jag och mina lagkamrater har ändå varit säkra på att vi ska få spela vidare i allsvenskan men nu blir det inte så. 

Hur ser du på alla turer och degraderingsbeskedet?

– Jag ska inte uttala mig för mycket i pressen om vad jag tycker om Svenska Ishockeyförbundet men jag tycker inte att de har skött det snyggt. 

Är du intresserad av att följa med KHK ner i Hockeyettan? 

– I Hockeyettan så håller jag dörren öppen för det mesta. Om KHK säger att de ska satsa på att gå upp direkt så är det klart att det är intressant om jag inte hittar något annat. Just nu har jag fokus på att hitta någonting högre upp men man vet aldrig vad som händer. Jag tycker att jag gjorde en riktigt bra säsong i allsvenskan och förtjänar att spela där. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: