Annons:

Sök

Annons:

Hoppet definitivt ute för KHK - nu väntar matcher i Hockeyettan

Hoppet är nu definitivt ute för Karlskrona HK. Istället för spel mot Västervik i Hockeyallsvenskan väntar i vinter nu möten med bland annat Vimmerby i Hockeyettan.

Annons:

Detta står klart sedan Riksidrottsförbundet på måndagen avslog KHK:s överklagan på Hockeyförbundets licensnämnds beslut om att skicka ner KHK i ettan på grund av föreningens dåliga ekonomi.

”Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd. RIN beslutar därför att inte meddela prövningstillstånd. Svenska Ishockeyförbundets Appellationsnämnds beslut den 13 juli 2020 ska därmed stå fast” skriver RF.

Karlskrona HK:s klubbchef Per Rosenqvist säger till SVT Sport att man beklagar beslutet och anser att man borde ha fått frågan prövad.

– Vi har ett eget kapital i dagsläget på 2,5 miljoner. Trots det tar de beslutet att inte gå tillbaka och se bevisen att vi tagit oss ur likviditetskrisen, säger han.

Karlskrona kommer nu placeras i Hockeyettan Södra tillsammans med bland annat Vimmerby Hockey. Den vakanta allsvenska platsen tas nu istället av Väsby IK Hockey.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: