Annons:

Sök

Annons:

Karlsson om att förlora kaptensrollen:

Jakob Karlsson tycker det är tråkigt att bli av med kaptensrollen. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson om att förlora kaptensrollen: "Tycker det är tråkigt"

Jakob Karlsson har varit lagkapten för Vimmerby Hockey sedan han skrev på för klubben 2012. Kommande säsong är han inte det.
– Jag tycker att det är tråkigt, säger han. 

Annons:

Inför Vimmerby Hockeys andra säsong i division 1 2012/13 lämnade Jakob Karlsson Olofströms IK och skrev på för sin moderklubb. Nyförvärvet valdes direkt till lagkapten.

Trots flera utflykter i Allsvenskan har han alltid blivit lagkapten när han återvänt. Men den här säsongen väljer ledarstaben att ge kaptensrollen till Anton Carlsson. 

– Jag tycker att det har varit en stor ära att vara lagkapten i moderklubben och den förening som jag brinner för. Även om det inte är en jätteviktig sak så kan jag inte säga annat än att jag tycker att det är tråkigt. Jag tycker att jag skött uppgiften exemplariskt och är stolt över den höga nivå vi haft i vardagen under de här åren, säger Jakob Karlsson.

Vad har du fått för förklaring?

– Att det hämmar mitt spel.

Köper du det?

– Jag tycker att kaptensrollen har gjort mig till en bättre spelare och att jag alltid fått ut mest av mig själv i Vimmerby, men jag respekterar Phils åsikt och har inga problem med den här lösningen.

"Vill inte göra någon stor sak"

Jakob Karlsson betonar dock att han inte vill göra någon större sak av detta. 

– Självklart är inte kaptensrollen det viktigaste. Hockeymässigt så är det viktigaste för mig Vimmerby Hockey och föreningens välmående och resultat. Det kommer jag fortsätta kämpa för utifrån det mandat jag har och det förtroende jag lyckas skapa. 

Ser du det som att du petas?

– Så är det förstås, men jag vill inte göra någon stor sak av det medialt. Jag har gratulerat Anton och ska göra vad jag kan för att vi ska kunna vinna matcher. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: