Annons:

Sök

Annons:

Så väljer VH vilka 50 personer som får se hemmapremiären

Välfyllda läktare är vi vana vid i Vimmerby ishall. På söndag spelar Vimmerby Hockey säsongens första match i Hockeyettan - då för 50 personer. Foto: Arkivbild

Så väljer VH vilka 50 personer som får se hemmapremiären

På söndag spelar Vimmerby Hockey sin premiärmatch i säsongens Hockeyetta hemma mot Tyringe. Och det blir inför 50 personer på läktarna. Nu har VH hyfsat klart för sig hur man fördelar biljetterna.

Annons:

325 personer. Så många hade Vimmerby Hockey hoppars att kunna ta in på a-lagets hemmamatcher på ett säkert och coronaanpassat sätt. Om lättnader i restriktionerna – från 50 till 500 åskådare på offentliga tillställningar –  hade kommit alltså.

Men i takt med att coronaspridningen har tagit fart igen blev det inte så. 50 åskådare är det som gäller när Hockeyettan kör igång för Vimmerby med hemmamatch mot Tyringe på söndag.  Och det är bara en liten del av alla det som har säsongskort som kommer kunna se matchen på plats.

Enbart säsongskortsinnehavare

– Vi kan ta in 50 personer, men det är givetvis betydligt fler än så som har köpt säsongsabonnemang. Vi kommer inte sälja några biljetter på plats, utan förmodligen blir det så att vi skapar något form av system mellan dem som är säsongskortsinnehavare. Vi kommer gå ut med mer info om det senare under veckan, berättar Anders Kostenius som är vice ordförande i Vimmerby Hockey.

– I och med att smittspårning måste kunna göras så kommer vi bara jobba med digitala biljetter där de med säsongskort, som är aktuella till respektive match, får en länk där de kan gå in och boka.

Hur känner du inför allt detta?

– Med tanke på hur smittspridningen har tagit fart de senaste tio dagarna så är det inte speciellt förvånande att man håller kvar vid 50 personer. Det är ju mer hur det fungerar i det stora hela som man kan fundera över – att man bara får vara 50 personer på ett evenemang, medan det kan vara massor med folk på andra ställen, säger Anders Kostenius.

Hur påverkar det här er ekonomi?

– Vi har möte med ekonomigruppen nästa vecka, och vi har räknat på en mängd olika scenarier. Utan publik och utan stöd från staten kommer det bli svårt att driva några verksamheter. Samtidigt har vi det väl ganska väl förspänt med bland annat sponsorer som ställer upp på ett fantastiskt sätt, men det är klart att det är tufft. Vi får verkligen hoppas att ytterligare kompensation kommer att komma från Riksidrottsförbundet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: