Annons:

Sök

Annons:

Adam bröt benet i första matchen - ”Ska komma tillbaka starkare än någonsin”

Adam Koponen tränar hårt trots att han är gipsad efter att ha åkt på ett benbrott i säsongens första träningsmatch. Foto: Privat

Adam bröt benet i första matchen - ”Ska komma tillbaka starkare än någonsin”

Hockeysäsongen började på ett mardrömslikt sätt för Vimmerbykillen Adam Koponen. I den första träningsmatchen bröt 17-åringen benet. – Det känns riktigt bittert, men jag kommer att komma tillbaka starkare än någonsin, säger Adam Koponen.

Annons:

För ett år sedan flyttade Adam Koponen från Vimmerby till Oskarshamn. Allt för att satsa stenhårt på ishockeyn. Så här med lite distans tycker Koponen att det första året blev över förväntan.

– Det första året var som jag hade tänkt mig. Det enda som förvånat mig är att jag utvecklats lite mer än förväntat, vilket är kul. Sen är Oskarshamn en klubb som har rimliga mål med laget, men också hårda krav på oss spelare, säger Adam Koponen.

Tränar under tiden

Den nya säsongen började däremot inte alls som försvarsspelaren hade tänkt sig. Redan i den första träningsmatchen med IK Oskarshamns J18-lag, som spelade för några dagar sedan, bröt han benet.

– Det är väldigt surt att det sker i första träningsmatchen. Läkarna säger att jag ska ha gips i sex veckor, men jag hoppas på fyra-fem. Jag tränar under tiden också, det är bara att ta på en toffel över gipset och köra spinning med lite, lite motstånd. Och så kör jag på gymmet för att öka cirkulationen så att läkningsprocessen ska gå snabbare. Jag tror att jag ska kunna gå på is inom tio veckor så säsongen är verkligen inte över. Jag får köra på och hoppas att jag har bra läkkött.

Började med en slahsing

Det var i en match mot Karlskrona som Adam Koponen bröt benet och den allvarliga skadan uppstod på ett minst sagt tråkigt sätt.

– En kille i Karlskrona slashade vår målvakt vid en avblåsning. När jag började ta bort honom från målet började han veva och då gjorde jag likadant. Sedan kom det en kille bakifrån som drog mig bakåt så jag ramlade och satte mig på min egen fot. Och spelaren framför följde också med över så jag fick både hans och min tyngd på mig.

Hur känns det att skadan uppkom på ett sådant sätt?

– Klart att det är extra bittert när det händer på ett sätt som jag inte kan kontrollera själv och att det var första matchen för säsongen är riktigt bittert. Tur i oturen är ändå att jag kommer hinna komma tillbaka och jag hoppas på en toppensäsong när jag kan spela igen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: