TREDJE RAKA FÖRLUSTEN FÖR VIMMERBY HOCKEY

Nybros Mathias Kemppi jublar efter att ha tråcklat in 2-1 bakom Vimmerbys målvakt Tomas Rydén. Foto: Micael Rundberg

På onsdagskvällen inkasserade Vimmerby Hockey sin tredje raka förlust. Gästande serieledarna Nybro vann en tajt och jämn tillställning med 2-1.

Det kärvar för Vimmerby Hockey i Hockeyettan. I kväll kom den tredje raka förlusten mot ett av topplagen. Efter 1-2 mot Troja och 2-5 mot Karlskrona var det ikväll Nybro som blev för svårt.

Den första perioden hade två ansikten. Nybro var klart dominant under de första tio minuterna då Vimmerby sjönk långt ner. Desto bättre från hemmalagets sida under den andra halvan, då man fick tryck i anfallszon anförda av kedjan med Anton Carlsson, Mathias Wigley och Jonas Nyman.

Nybros ledningsmål var ett självmål efter drygt tio minuter, och var just då fullt rättvist.

Strax efter att Nybro hade blivit fulltaligt efter matchens första utvisning kom Vimmerbys kvittering till 1-1. Jonas Nyman skickade iväg ett handledsskott efter 16.39 och kunde se sitt första mål i serien rassla in.

Bortdömt VH-mål

I en förhållandevis tillknäppt andraperiod var det Vimmerby som stod för det mesta som hände framåt. Laget hade också 2-1-pucken inne bakom Robin Johansson i Nybro-kassen, men målet dömdes bort.

Istället var det Nybro som tog ledningen efter en vass individuell prestation av Mathias Kemppi. Den skicklige forwarden kom två mot en tillsammans med Kalle Hult, rundade Tomas Rydén i VH-kassen och gjorde sitt andra mål för kvällen.

Tiden rann ifrån VH

1-2 var ställningen inför den tredje perioden, och där rann sedan tiden verkligen iväg för Vimmerby, samtidgt som Nybro gjorde det bra. I den nionde matchminuten kom periodens andra avblåsning, och fram tills dess hade lagen mest ägnat sig åt att byta puck med varandra - och inget av dem skapade egentligen någonting.

I slutet av matchen mäktade Vimmerby aldrig med att sätta Nybro under riktigt tryck. Med två och en halv minut kvar att spela tog tränare Horsky ut Rydén i kassen och satte in en sjätte utespelare, men inte heller det hjälpte, utan laget hade svårt att ens komma till avslut.

Återigen visade Vimmerby upp ett disciplinerat försvarsspel över hela banan, men framåt har laget det desto tyngre. Fyra mål på de tre senaste matcherna är för lite för att kunna ro hem poäng mot topplagen.

Skotten landade på 40-25.