Sök

VÄSTERVIK BRÖT FÖRLUSTSVITEN EFTER VÄNDNING

Västerviks IK tog tre sköna poäng när Mora IK besegrades med 3–1. Foto: Ossian Mathiasson

Tre raka förluster fick räcka. I kväll bröt Västerviks IK sin negativa trend efter en stark vändning med tre mål i tredje perioden mot Mora IK. Matchen slutade 3–1.

Mora och Västervik har mött varandra två gånger i Dalarna i upptakten av årets säsong i Hockeyallsvenskan. Det har varit två jämna fighter och 4–3-resultatet har varit helt klart gångbart. VIK vann första mötet efter förlängning och förlorade andra mötet på straffar.

Tredje mötet på kort tid

I kväll möttes lagen för tredje gången den här säsongen – och det blev precis som vid tidigare möten en jämn tillställning.

Efter en mållös första period spräckte Mora nollan en bit i andra perioden. Mora skapade ett långt anfall och tryckte tillbaka Västervik långt ner i banan. Vid målet, som kom efter exakt sju minuter i andra perioden, stod Johan Persson rätt placerad i slottet och rakade in pucken i nätet efter fint förarbete av både Viktor Amnér och Oscar Eklind.

Stark vändning i tredje perioden

När VIK fick ett gyllene kvitteringsläge i powerplay i början av tredje perioden kom kvitteringen. Victor Öhman bröt sig in på kassen och lagkaptenen Joakim Hagelin tog hand om returen och forcerade in 1–1-målet på nära håll, hans 200:e poäng i allsvenskan.

Kort därpå kom även ledningsmålet när Västervik vann pucken i offensiv zon. Gerry Fitzgerald hittade fram till Kellen Jones i sidled och skottet var otagbart för gästernas målvakt.

Mora svarade för en rätt så blek slutforcering och VIK höll ifrån och tog en efterlängtad seger. Med mindre än minuten kvar av matchen satte backen Erik Gustavsson 3–1 i öppen bur. Värt att notera är att det var hans första mål på över två säsonger.

Västerviks tre matcher långa förlustsvit är därmed över och laget står på elva poäng efter sju omgångar.

Fakta

Västervik–Mora 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)

Andra perioden: 0–1 (27.00) Johan Persson (Oscar Eklind, Viktor Amnér).

Tredje perioden: 1–1 (46.44) Joakim Hagelin (Victor Öhman) i spel fem mot fyra, 2–1 (50.05) Kellen Jones (Gerry Fitzgerald, Victor Öhman), 3–1 (59.02) Erik Gustafsson i tom bur.

Skott: 30–29 (12–9, 7–13, 11–7)

Utvisningar, VIK: 3x2 min, Mora: 5x2 min