BJERSELIUS HJÄLTE FÖR VIK – VANN TAJT MATCH MOT TINGSRYD

Jacob Bjerselius blev stor hjälte för VIK borta mot Tingsryd.

Västerviks IK tog tre mycket sköna poäng borta mot Tingsryd. Jacob Bjerselius blev stor hjälte med sitt 2-1-mål sent i den tredje perioden.

Den första perioden slutade mållöst, även om det inte saknades målchanser för varken Tingsryd eller Västervik.

I den andra perioden drabbades Västervik av två utvisningar efter varandra och Tingsryd fick spela fem mot tre. VIK såg ut att lösa det, men tre sekunder efter att man fått in en fjärde gubbe på isen kom 1-0 för hemmalaget. Filip Cederqvist sköt 1-0 efter flera fina räddningar av Daniel Marmenlind.

Tingsryd såg ut att hålla ledningen perioden ut, men med 63 sekunder kvar av mellanakten utjämnade Marcus Westfält, framspelad av Viktor Liljegren och Joakim Hagelin. VIK var klart bättre än Tingsryd i den andra perioden och vann skotten med hela 18-7.

Bjerselius avgjorde

I den tredje fortsatte VIK att vara det något mer spelförande laget, men matchen såg ut att gå mot oavgjort. Med knappt fem minuter kvar fick VIK dock ett gyllene läge i powerplay efter att en hemmaspelare utvisats. VIK skapade några fina lägen, men Tingsryd höll undan.

Då såg matchen verkligen ut att sluta oavgjord.

Men med drygt två minuter kvar sköt Jacob Bjerselius 2-1 för Västervik. Ludvig Jardeskog noterades för passningspoängen. Strax därefter hade Axel Jonsson-Fjällby ett friläge men VIK-fostrade Adam Åhman klarade.

Tingsryd tog timeut med cirka 90 sekunder kvar och jagade en kvittering. VIK jobbade dock förtjänstfullt i fem mot sex-spelet och lyckades hålla undan.