Annons:

Sök

Annons:

Nyförvärvet gör debut direkt när VH spelar viktigt derby

På onsdagskvällen möter Vimmerby Hockey Kalmar hemma i Hockeyettan. Dags för nytt måljubel då? Foto: Arkivbild

Nyförvärvet gör debut direkt när VH spelar viktigt derby

Efter en träning med laget kastas VH:s allsvenska nyförvärv Philip Rondahl in direkt när Vimmerby Hockey tar emot Kalmar HC hemma i ett viktigt länsderby på onsdagen.
– Vi vill ha igång honom direkt, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I morgon onsdag väntar ett prestigefullt länsderby för Vimmerby i Hockeyettan. Kalmar HC kommer på besök, och efter att ha gjort 13-5 på de tre senaste matcherna jagar VH fjärde raka segern.

I inledningen av säsongen hade Vimmerby stundtals problem med målskyttet, men det har man fått igång på slutet.

Och den senaste matchen, där VH släppte 5-1 till 5-3 i slutminuterna borta mot Hanhals, är analyserad och klar av tränaren Phil Horsky.

"Måste förbättra oss"

– Jag tycker att vi gör en bra match, men vi kan ännu bättre. Vi måste förbättra oss stegvis i vissa situationer. Emellanåt slarvar vi lite med fokus i vårt positionsspel och är inte riktigt där i huvudet. Kanske är jag lite petig, men vi får aldrig vara helt nöjda, utan det finns alltid saker att förbättra, säger Horsky.

– Jag är väldigt nöjd med den disciplin som vi har visat upp – framför allt i försvarsspelet och vad gäller att dra på oss få utvisningar. Det handlar om två, tre stycken per match, vilket jag både är väldigt nöjd med och stolt över. Det är en form av kvitto på vår disciplin, säger Phil Horsky.

Nyförvärvet Rondahl in direkt

I Vimmerby Hockey gör nyförvärvet Philip Rondal (i allsvenskan med Västervik och Karlskrona de två senaste säsongerna) debut. Han gjorde sin första träning med Vimmerby på tisdagseftermiddagen, och kastas rakt in i hetluften på onsdagskvällen.
– Philip har tränat på egen hand fram tills nu, men har bara en träning med laget och saknar matchintensitet. Han kommer bli väldigt betydelsefull för oss på sikt, och vi vill ha igång honom direkt. Därför spelar han i morgon.
Klart är att reslige Rondahl kommer gå center mellan Victor Östling och Maximilian Popovic. Vem som får kliva åt sidan jämfört med förra matchen är Horsky dock förtegen om.
– Vi kommer gå runt på 13 forwardar, är det korta svaret.

Offensiv spets

Onsdagskvällens motståndare, Kalmar HC, parkerar för närvarande på tionde plats med sina åtta inspelade poäng – sju poäng bakom fyran Vimmerby. Kalmar gjorde dock en stark insats i helgen då man förlorade knappt mot serietvåan Nybro Vikings med 2-1 på bortais.

Faktum är att KHC hade 2-2-pucken inne med sex sekunder kvar av matchen, men domaren dömde bort Marcus von der Geests styrning i mål för hög klubba – ett beslut som blev mycket omdiskuterat och upprörde både Kalmars spelare, ledare och supportrar.

– Vi kan Kalmar ganska bra, och vet vad som väntar. Det är ett skickligt lag, framför allt offensivt, där de ha rejäl spets, säger Phil Horsky.

Vimmerbys mål kommer att vaktas av Tomas Rydén.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: