Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Stark andraperiod avgjorde för VSGF:

Adam Koponen gjorde en poäng när Virserum vann. Foto: Arkivbild

Stark andraperiod avgjorde för VSGF: "Hängde nog av dem nu"

Virserums SGF tog en mycket viktig seger borta mot tabelltrean Lenhovda. En stark andraperiod avgjorde matchen. – Nu hängde vi nog av dem, säger tränaren Wiktor Holmberg efter 7-4-segern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

När Virserum drog på sig matchens första utvisning efter tolv minuter kom också 1-0 för Lenhovda. Virserum hittade dock en väldigt viktig kvittering med drygt en minut kvar av öppningsperioden. 

Jeremy Mcneil spräckte målnollan för VSGF. 

– Vi gör en jättebra första, men är inte så effektiva som vi vill vara, säger tränaren Wictor Holmberg.

Den andra perioden blev den som fällde avgörandet för Virserum. Alexander Andersson gjorde 2-1 efter drygt två minuter och fyra minuter senare kom också 3-1. Virserum fick straff och den förvaltade Jordan Fogarty på bästa sätt. 

Inte långt därefter utökade VSGF till 4-1, den här gången var det en annan nordamerikan. Thomas Manbridge satte 4-1-målet. 

Lenhovda såg ut att få kontakt igen när man reducerade med cirka halvminuten kvar av perioden. Då gjorde Virserum 5-2 endast 16 sekunder senare och när endast tio sekunder återstod av perioden. Ånyo var Thomas Manbridge målskytt.

– Det lossnar för oss i andra och då stänger vi matchen vågar jag påstå. Vi gör en jättebra match och det var ett stort fall framåt från de senaste insatserna. Det här är en jätteviktig vecka, så det är skönt att vi är tillbaka där vi är som bäst. 

Fogertys andra

Lenhovda fick kontakt omgående i den tredje perioden. Virserums 5-3-ledning stod sig tills två minuter återstod av matchen. Då reducerade Lenhovda på nytt – och avslutningen kunde ha blivit dramatisk. 

Men bara sekunder senare gjorde Jordan Fogerty 6-4 och avgjorde matchen helt. Alexander Andersson passade också på att göra 7-4 innan matchen var över. 

Hann du bli något nervös där?

– Nä, det skulle jag inte säga. Målen de gör är individuella misstag av oss, de är där snabbt och snappar upp det. De hade inte mer än så. Lenhovda är ett bra lag och jobbiga att möta, men sett över 60 minuter är det en rättvis seger. 

Nu väntar Åseda

Segern gör att Virserum får ett ganska betryggande avstånd till Lenhovda på tredje plats i tabellen. 

– Jag skulle säga att vi hängde av dem i dag. Det var en riktigt skön seger, en krigarinsats där alla gör det jättebra. 

Nu väntar Åseda i ett glödhett derby på hemmais. 150 åskådare kommer, troligen, att släppas in.

– Det blir lite skillnad och lite tryck. Det ska bli kul.

Wictor Holmberg ville inte framhålla någon särskild för segermatchen mot Lenhovda. 

– Alla steppade upp och var bra. Vi gick på väldigt lite folk, eftersom vi har många skador tyvärr.

Fakta

Poäng Virserum: Jordan Fogarty (2+1), Thomas Mansbridge (2+1), Alexander Andersson (2+0), Jeremy Mcneil (1+0), Joel Stridell (0+1), Olle Engqvist (0+1), Adam Koponen (0+1), Otto Svensson (0+1), Dominik Brzek (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: